Šport
46 ogledov

Atraktivna drsenja v Logatcu

V nedeljo se v Logatcu obeta pravi spektakel.
1/28
Žurnal24 main
Mojstri avtomobilskega drsenja skozi zavoje se bodo drugič letos borili za naziv najboljšega na tekmovanju Skipper Avtomagazin Driftchallenge. Tekmovalci obljubljajo dvoboje na nož.

To nedeljo Blagomix Racing Park pri Logatcu še drugič letos gosti dirko Avtomagazinovega drift pokala. Tekmovanje, ki je v petih letih vsled sila brezkompromisnih bojev in vožnje na meji poželo obilico simpatij med gledalci, narekuje visoke hitrosti vstopa v zavoj, velike kote drsenja ob obilici dima in centimetrsko natančna drsenja dirkačev bok ob boku. Najboljši slovenski drifter je Luka Marko Grošelj, ki se je že okronal z naslovom avstrijskega prvaka in nemškega viceprvaka, bil pa je tudi drift inštruktor Mercedes-Benzovega športnega oddelka AMG v Hockenheimu. Grošelj, ki ima za seboj 15 let drsenja in več kot 1.000 uničenih gum, v slovenskem pokalu sicer ne nastopa, opravlja pa vlogo sodnika in demo voznika. Med tekmovalci napete borbe brez popuščanja obljubljajo aktualni slovenski prvak Peter Žvan, nekdanji prvak Peter Cimerman in nadarjeni Gregor Sedlar, ki se redno uvršča na visoka mesta, pri čemer domala vsaka dirka naplavi kakšnega novega izzivalca, ki pomeša štrene povsem pri vrhu. Svoje načrte imajo seveda tudi tuji vozniki, predvsem hrvaški aduti, ki slovenskim kolegom pripravljajo "maščevanje" za julijski poraz na domačem terenu v Zagrebu. Med premori bodo za popestritev vzdušja skrbeli Grošelj, ki je s svojim atraktivnim dirkalnikom LMG M3 GTR gledalce zabaval že na gorski dirki v Lučinah in superspecialu relija v Ajdovščini, voznik supermota Aleš Hlad ter atraktivna avtokrosista Matija Rakovec in Dejan Petrič. Treningi se začnejo ob 9. uri, tekmovanje pa ob 13.uri s posamičnimi vožnjami, ki najboljših 16 razvrstijo v pare za neposredne dvoboje vse do velikega finala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.