Šport
14 ogledov

Aussie Millions tik pred zdajci

(Foto: Pokernews.si) Žurnal24 main
Medtem ko se na Karibih končuje serija PokerStars Caribbean Adventure ali PCA se nam v kratkem obeta naslednji pomemben turnir v sezoni. To bo avstralski The Aussie Millions.

Glavni turnir Aussie Millions se sicer ne bo začel prej kot 23. januarja, bodo pa zato na sporedu 'pripravljalni' turnirji, ki bodo tekmovalce poskusili pripraviti na Main Event, ki bo tudi letos imel prijavnino 10.000$. Biti zmagovalec tega turnirja pa je eden največjih uspehov, ki ga lahko doseže posameznik.

Turnir Aussie Millions je v zadnjih letih doživel tak razcvet, da bodo letos potrebni kar trije dnevi 1, da bodo vsi tekmovalci lahko igrali. Če se samo spomnimo, je bil prvi turnir Aussie Millions leta 1998. Na turnirju s prijavnino 1.000$ je tekmovalo zgolj 74 tekmovalcev. Igral pa se je seveda Limit Holdem. Če to primerjamo z lanskoletnim turnirjem: na turnir se je prijavilo 746 tekmovalcev, ki so vsak plačali 10.000$ prijavnine, kar je ustvarilo kar stokrat večji nagradni sklad, kot je bil tisti leta 1998. Format turnirja pa se je seveda spremenil v No Limit Holdem.

Letos bo potekalo 20 dogodkov v sklopu Aussie Millions, večina prijavnin pa bo znašala med 1.100$ in pa 10.000$ dolarjev. 10.000$ bosta imela glavni No Limit turnir in pa turnir 8-Game mix. Potekal pa bo seveda tudi turnir, ki od ostalih izstopa po ogromni prijavnini. Na Challenge Tournament se bo moč prijaviti le tako, da boste položili kar 100.000$. Jasno nam je, da se bodo na tem turnirju spopadli le najboljši in najbogatejši tekmovalci in sveta pokra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.