Šport
17 ogledov

Avstralski črni trg vreden milijardo $!

(Foto: Pokernews.si) Žurnal24 main
Kljub temu, da so v Avstraliji prepovedane vse vrste spletnega igralništva razen športnih stav in loterije, so Avstralci vseeno uspeli položiti za dobro milijardo dolarjev raznoraznih stav.

Avstralija ima trenutno težave z "epidemijo igralnih aparatov", saj je približno 15 odstotkov Avstralcev odvisnih od igralništva. To znaša približno 300 tisoč ljudi, zato je to velik socialni problem za celotno državo oziroma za njeno gospodarstvo.

Sedaj ima avstralska vlada nov problem, ki bi lahko celo zasenčil težave z igralnimi avtomati. V Avstraliji so popularni tudi aparati za igranje pokra. Sedaj, ko so te aparate prepovedali, pa se v vladi bojijo, da se bodo vsi igralci podali na splet in tam igrali poker še naprej.

Odgovorni so zato sklicali posebno delovno konferenco, na kateri so poskusili najti konkretne rešitve. Udeležili sta se je tudi ministrica za družino Jenny Macklin in pa strokovnjakinja za igralništvo dr. Sally Gainsbury, ki je ob tem povedala: “Ugotovljeno je bilo, da bodo Avstralci v letu 2010 skupaj zapravili približno 968 milijonov dolarjev na nelegalnih igralniških straneh, ki so registrirane izven Avstralije. Te strani so lahko dostopne, hitro dosegljive in na njih lahko igra skoraj vsak. Vse, kar rabi, je kreditna kartica. Na teh straneh pa pogosto tudi ni nobenih resnih zaščit za igralce."

Dodala je še, da je po njenem mnenju igralništvo oziroma hazardiranje zelo velik problem, ki ima lahko destruktivne posledice tako za posameznika kot tudi za celotno družbo.

Ministrica za družino Jenny Macklin že nekaj časa dela reforme na področju igralništva. Njena zamisel je bila shema, pri kateri bi se moral vsak posameznik, ki želi igrati, registrirati. Tako bi lahko spremljali njegove izgube in ko bi dosegel vnaprej določeno vrednost, bi se mu prepovedalo nadaljnje igranje. Sedaj je njen cilj borba proti spletnim igralnicam, ki so v porastu.

Ironično je to, da se je konferenca odvijala ravno v igralnici Jupiter Casino ob avstralski obali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.