Šport
18 ogledov

Avstrijci bodo preiskovali Olimpijo

Tilia Olimpija Matija Pintarič Žiga Pance Ken Ograjenšek Boštjan Tacol
Poraz Tilie Olimpije v Salzburgu po kazenskih strelih je pod drobnogled vzela disciplinska komisija razširjenega avstrijskega prvenstva. Ljubljančanom menda grozi kazen deset tisoč evrov, Matiji Pintariču pa bojda sedem tekem prepovedi.

Direktor lige Ebel Christian Feichtinger je za Kleine Zeitung potrdil, da si bo disciplinska komisija podrobneje ogledala torkovo tekmo med Salzburgom in Tilio Olimpijo. Zadnja je izgubila po streljanju kazenskih strelov; pri zadnjih dveh poskusih gostiteljev je ljubljanski vratar zadrsal iz gola, domačini pa so seveda zlahka zadeli. Razlog za potezo Matije Pintariča naj bi bilo nezadovoljstvo nad odločitvijo sodnika, ki ni želel ponoviti drugega strela, ko mladi vratar naj še ne bi bil pripravljen na branjenje.

Ne Salzburgu, da Sapi?

Na vodstvo lige naj bi zaradi takšnega početja romala pritožba, saj naj bi se zmaji s tem namerno izognili Salzburžanom v končnici in si za tekmeca raje izbrali madžarsko Sapo Fehérvár. Salzburg je tako v četrtfinalu naletel na celovški Kac, mnogi pa so prepričani, da takšen razplet marsikateremu avstrijskemu privržencu hokeja ni najbolj povšeči. "Pintarič je ravnal zelo čustveno, spremenil je potek srečanja, toda mi ga podpiramo. Vemo, da je bil zelo jezen na sodnika in se je zato tudi tako odzval," je potezo soigralca pokomentiral John Hughes, kapetan Rdečih bikov Matthias Trattnig pa je dejal, da se mu je nekdo od Ljubljančanov zanjo opravičil.

Komentarjev 2
  • KOJAK 09:09 16.februar 2012.

    Kr neki... zakaj pa so avstrijci dali gol za izenačanje, zakaj pa so njihovi v kazenskih strelih zadeli? Če ne bi, se ne bi pomerili s KACom.

  • albert 08:44 16.februar 2012.

    Treba je vzeti pod drobnogled tudi ostale tekme banda jodlarska!