Šport
22 ogledov

Avstrijci po bojkotu stojijo za "Schlierijem"

Kofler Klingenthal smučarski skoki posamična tekma svetovni pokal EPA
Trenerja Gregorja Schlierenzauerja in Andersa Bardala, Avstrijca Alexander Pointner in Alexander Stöckl, sta podprla svoja varovanca po dogodkih na sporni nedeljski tekmi v Klingenthalu.

Poteza avstrijskega skakalnega zvezdnika Gregorja Schlierenzauerja, ki v nedeljo ni želel skočiti na prvi tekmi svetovnega pokala v Klingenthalu, še vedno deli športno javnost. A predvsem v Avstriji so mnenja o tem, ali je skakalec ravnal pravilno ali pa je bil samovoljen, dokaj enotna, svojega športnika so podprli pri tej odločitvi.

Branilec lovorike skupnega seštevka svetovnega pokala nove sezone ne bi mogel začeti bolj dramatično. Serijski zmagovalec prejšnje zime tokrat ni stal na zmagovalnih stopničkah, tudi ni skočil predaleč. Pravzaprav sploh ni skočil in to je zdaj sprožilo najrazličnejše odzive. Tudi Norvežan Anders Bardal se je odpovedal nastopu, toda Schlierenzauer je bil tokrat bolj v ospredju. Schlierenzauer je pojasnil, da je ob odhodu s skakalnice razmišljal predvsem o olimpijskih igrah.

"Razmere tako ali tako neregularne"

"Odločila sva se, da pri devetih metrih na sekundo preprosto ni potrebno skočiti. Pri tako močnem vetru varnost tekmovalcev ne more biti več v ospredju in zato sva se umaknila. Ni imelo pomena, da bi tvegal, razmere so bile tako ali tako neregularne in nisem želel ogroziti olimpijskega nastopa, še posebej pa ne že takoj na začetku sezone," je svojo in Norvežanovo potezo pospremil Schlierenzauer.

"Spoštujem to odločitev. V takšnih razmerah je verjetno težje reči ne kot da," pa je o tem dejal tudi Bardalov trener, Avstrijec Alexander Stöckl. Schlierenzauer in njegov trener Alexander Pointner sta nezadovoljna tudi z ravnanjem odgovornih na skakalnici in Mednarodne smučarske zveze (Fis).

Pointner: "Nespoštovanje do športnikov"

"Moram reči, da to kaže na nespoštovanje športnikov. Občutek imam, kot da smo samo udeleženci v nekakšnem 'šovu' in mi je neprijetno, da se je to zgodilo," je dejal avstrijski trener o odločitvi vodstva tekmovanja, ki je dolgo časa prelagalo začetek tekme in nato skušalo izvesti še drugo serijo, nazadnje pa tekmo končalo po prvi.

Dodatno skrb je Avstrijcem povzročila poškodba Andreasa Koflerja, njegov padec se je končal z udarcem v rebra, manjšo ureznino in otečeno ramo, o tem, ali bo lahko potoval na naslednjo postajo svetovnega pokala na Finsko, pa se še niso odločili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.