Šport
69 ogledov

Avstrijci priznali pijančevanje pred tekmo s Slovenijo

Tičar Kopitar Slovenija Avstrija repesaž za četrtfinale hokej Soči 2014 Reuters
Avstrijski zvezdniki iz lige NHL Thomas Vanek, Michael Grabner in Michael Raffl so priznali, da so dva dni pred tekmo s Slovenijo pretiravali z veseljačenjem.

V Avstriji odmeva priznanje največjih zvezdnikov hokejske reprezentance Thomasa Vaneka, Michaela Grabnerja in Michaela Raffla, ki so se opravičili soigralcem in javnosti, češ da so dva dni pred tekmo s Slovenijo, ki je odločala o uvrstitvi v četrtfinale, pretiravali z veseljačenjem v avstrijski olimpijski hiši.

Novica, da so nekateri avstrijski hokejisti dolgo in z veliko količino alkohola slavili zmago nad Norveško (3:1), je tako dobila še javno priznanje igralcev.

"To vsekakor ni bilo profesionalno"

"Po trdo priborjeni zmagi z Norvežani smo imeli nekaj uradnih obveznosti, potem pa smo zmago proslavili na zasebni moštveni zabavi, ne v javnosti. Ker v ponedeljek nismo imeli obveznosti, se je pri nekaterih od nas zavleklo. To vsekakor ni bilo profesionalno," so v sporočilu za javnost zapisali igralci.

Trojica igralcev vseeno verjame, da popivanje 36 ur pred tekmo s Slovenijo ni vplivalo na visoki poraz.

"Mislimo, da to ni vplivalo na izid, a tukaj smo tudi zgled drugim in slavje bi morali preložiti na torek," so še zapisali najboljši avstrijski igralci, ki so se za svoje početje še enkrat opravičili: "Smo le ljudje, ki delajo napake. Žal nam je tudi za vtis, ki je nastal v javnosti, in iz tega smo se tudi kaj naučili."

Komentarjev 3
  • mirac 20:51 19.februar 2014.

    Hja, to bo zdaj razlog, da so izgubili proti našim RISOM. Vsa čast našim fantom. Izkazali so se 100%.

  • Franc Zorko 18:38 19.februar 2014.

    Avstrijci so priznali, da so dva dni pred tekmo z nami popivali. To ni pošteno, ta tekma bi se morala ponavljati.

  • smejka 12:35 19.februar 2014.

    slab izgovor in popolnoma neprimeren za športnike...risom čestitke za debi na olimpijadi