Šport
53 ogledov

Avstriji ekipno zlato, hiter izpad Slovenije

ana bucik sp ekipna tekma vail 2015
1/10
EPA
Avstrijska reprezentanca je zmagala na ekipni tekmi svetovnega prvenstva v Vailu. Kanada je osvojila srebrno, Švedska pa bronasto kolajno. Slovenija je izpadla v prvem krogu, s 3:1 je bila boljša Norveška.

Slovenija je na ekipni tekmi na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v ZDA brez dvakratne olimpijske zmagovalke Tine Maze, ki je na tem prvenstvu osvojila dve zlati in srebrno medaljo, delila deveto mesto. Katarin Lavtar, Ana Bucik, Žan Kranjec in Matic Skube so izgubili v prvem krogu z Norveško z 1:3, edino zmago pa je dosegel Kranjec. Rezervi sta bil Ana Drev, ki ima nekaj težav z zdravjem, in Klemen Kosi.

Naslov so ubranili Avstrijci Marcel Hirscher, Christoph Nösig ter Eva Maria Brem in Michaela Kirchgasser. V finalu so premagali Kanado s 3:1. Bron je pripadel Švedski, ki je v malem finalu premagala Švico s 3:1.

Katarina Lavtar je v prvem dvoboju zaostala 13 stotink, na 1:1 v zmagah pa je izenačil Žan Kranjec (- 0.08). Ana Bucik je bila dobro na poti, da Slovenijo popelje v vodstvo, na koncu pa ji je zmanjkala stotinka. Kot zadnji je nastopil Matic Skube, ki bi moral nasprotnika premagati za več kot osem stotink, a bil je daleč od uspeha. V cilj je prismučal s skoraj sekundo zaostanka. Norveška je napredovala z rezultatom 3:1.

SP Vail, paralelni slalom, ekipna tekma, izidi:

Finale:
AVSTRIJA : Kanada 3:1

Polfinale:
Avstrija : Švica 3:1
Švedska : Kanada 2:2 (- 0,21)

Četrtfinale:
Avstrija : Norveška 3:1
Francija : Švica 1:3
Švedska : ZDA 3:1
Kanada : Italija 3:1

Osmina finala:
Avstrija : Argentina 4:0
Norveška : Slovenija 3:1
Francija : Rusija 3:1
Švica : Hrvaška 2:2 (+ 0,57)
ZDA : Finska 3:1
Švedska : Češka 4:1
Nemčija : Kanada 2:2 (- 0,01)
Italija : Velika Britanija 3:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.