Šport
22 ogledov

Avstrijska zveza kaznovala pijane hokejiste z OI

slovenija avstrija olimpijske igre soči hokej EPA
Avstrijska hokejska zveza (ÖEHV) je sporočila, da je oglobila sedem igralcev, ki so ponočevali pred tekmo s Slovenijo na olimpijskih igrah v Sočiju. Risi začeli priprave.

Imen Avstrijska hokejska zveza (ÖEHV) ni razkrila, kazni pa bodo namenili za razvoj mladinskega hokeja. Na izredni seji predsedstva zveze na Dunaju so obravnavali tudi "nočne dogodke" v Sočiju. Afera Tirolska hiša se je zgodila dva dni pred odločilno tekmo za uvrstitev v četrtfinale proti Sloveniji, ki so jo Avstrijci pozneje izgubili z 0:4.

Po začetnih zadržanih informacijah o tem, da so nekateri igralci močno pretiravali pri uživanju v avstrijski hiši in uradno večerjo po obisku tekmovanj v Rdeči Poljani potegnili krepko v jutro, se je pozneje izkazalo, da je bilo dogajanje res zanimivo, vendar uradno o imenih na avstrijski zvezi ne govorijo.

Na odločitev vplivala bližina SP

ÖEHV sicer ni prav radodarna z informacijami o tem zanjo precej neprijetnem dogodku. Razkrili niso ne imen grešnikov ne višine kazni, ki jo bodo morali plačati, sporočili so le, da bodo šla sredstva za pomoč projektu Enzo, ki skrbi za povezave med šolarji in športom.

"Predsedstvo se je odločilo, da imen ne bo razkrivalo," je dejal predsednik zveze Dieter Kalt in dodal, da so razpravljali tudi o možnosti, da bi javno objavili imena sedmerice, a so se nazadnje odločili za nerazkritje. "Seveda je na to vplivala tudi bližina svetovnega prvenstva, ki nas čaka čez nekaj tednov," je še dejal Kalt.

Spet za elito proti risom

Znana je le trojica igralcev, avstrijski NHL-ovci Thomas Vanek, Michael Grabner in Michael Raffl so se namreč že med OI v Sočiju opravičili za svoje nešportno obnašanje.

Slovenija in Avstrija bosta po Sočiju že na SP divizije I v Južni Koreji od 20. do 26. aprila spet tekmici, v konkurenci Južne Koreje, Japonske, Ukrajine in Madžarske se bosta borili za dve mesti, ki vodita nazaj v elitno skupino svetovnega hokeja.

Slovenci začeli priprave

Priprave na svetovno prvenstvo divizije I je slovenska reprezentanca uradno začela v ponedeljek. Na Jesenicah so se zbrali prvi igralci, kandidati za izbrano vrsto. V naslednjih dneh se jim bodo pridružili še tisti, ki bodo končali klubska tekmovanja, so sporočili s Hokejske zveze Slovenije.

Za zdaj so na treningih trije igralci, v dvorani Podmežakla so danes trenirali vratar Andrej Hočevar, branilec Luka Tošič in napadalec Anže Kuralt, v torek pa se bosta pridružila še brata Marcel in David Rodman.

"Že v torek se nam bosta priključila brata Rodman, kmalu se nam bo pridružil Gal Koren, klubsko sezono pa je končal tudi Jan Urbas. Z Janom je zgodba nekoliko drugačna, saj bo nekaj časa preživel še v Moskvi. Tam bo treniral, tako da ni bojazni. Dnevno spremljamo, kaj se dogaja po prvenstvih. Z igralci smo dogovorjeni, da po koncu tekmovanja sporočijo, kako in kaj," o prvih treningih pravi selektor Matjaž Kopitar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.