Šport
23 ogledov

Avstrijski orli leteli najdlje

Robert Kranjec je v drugi seriji pristal pri 196,5 metra in za 18 metrov izboljš Žurnal24 main
Peter Prevc, Jurij Tepeš, Jernej Damjan in Robert Kranjec so na ekipni tekme v poletih v Oberstdorfu končali na sedmem mestu. Brez konkurence so zmago pred Norvežani in Nemci slavili Avstrijci.
Najboljši posameznik je bil Poljak Adam Malysz, ki je v drugi seriji pristal pri 210,5 metra, Robert Kranjec je imel 17. rezultat med vsemi tekmovalci.

Tretjo ekipno tekmo skakalcev v sezoni je gostil Oberstdorf. Med devetimi reprezentancami so Slovenci po prvi seriji poletov zasedali sedmo mesto, od mesta v finalu pa so se morali posloviti Rusi. V slovenski vrsti je najdlje poletel Jernej Damjan, ki je pristal pri 182 metrih. Daljavo serije je postavil Finec Matti Hautamäki, ki je poletel do 212,5 metra. Po prvih poletih so vodili Avstrijci pred Norvežani in Finci.

Drugo serijo je za Slovenijo odprl Peter Prevc, ki je pristal pri 183,5 metra in obdržal upe za prvo šesterico. V prvi skupini finalne serije je bil spet najdaljši Thomas Morgenstern (209,5 m). V drugi skupini je za Slovenijo skakal Jurij Tepeš (182,5 m) in še povečal prednost pred Čehi. Najdaljši v drugi skupini finalne serije je bil Anders Jacobsen z 207 metri. Kot predzadnji je za naše skakal Damjan (186 m). Najdaljši v predzadnji skupini je bil domačin Michael Uhrmann z 209 metri.

Svetovni pokal se seli v Vikersund, kjer tamkajšnji delavci napovedujejo nov svetovni rekord. Letalnica v Vikersundu je prenovljena, njena velikost je 225 metrov, kar je deset metrov več od Planice.

V zadnji skupini je Robert Kranjec ubranil sedmo mesto Slovenije s poletom 196,5 m. Šesto mesto je z 210,5 metra za Poljake potrdil Adam Malysz, na petem mestu so končali Japonci, premik po lestvici navzgor pa je nato za domačine napovedal Severin Freund z 218 metri. Odgovora na izjemen polet Freunda ni imel Hautamäki za Fince, ki je poletel do 207 metrov, a to je bilo premalo za stopničke. Tretje mesto so si tako zagotovili Nemci na krilih Freunda, drugi so bili Norvežani, ki ob nerazpoloženem Björnu Einarju Romörnu niso bili dorasel tekmec zmagovalcem Avstrijcem.

"Pričakovali smo več kot sedmo mesto. A fantje so bili že kar malo utrujeni, prazni, niso več tako čutili nog, kot so rekli tudi sami. Ta turneja je bila morda zdaj že malo naporna, še posebno, če se moraš vseskozi boriti, če ves čas nekaj loviš. Tako smo morali še enkrat priznati sedmo mesto, za kaj več pa bi morala eden ali dva dodati še malo. Sicer pa so bili poleti vseh fantov danes solidni, niso pa bili tisti, ki smo jih pričakovali," je po tekmi povedal glavni trener slovenske reprezentance Matjaž Zupan

Poleti v Oberstdorfu, ekipna tekma, Izidi:
1. Avstrija 1579,1 (Morgenstern, Kofler, Schlierenzauer, Koch)

2. Norveška 1528,6 (Evensen, Jacobsen, Romoeren, Hilde)
3. Nemčija 1479,2 (Neumayer, Freitag, Uhrmann, Freund)
4. Finska 1471,8
5. Japonska 1434,3
6. Poljska 1379,3
7. Slovenija 1356,7 (Prevc, Tepeš, Damjan, Kranjec)
8. Češka 1287,0
9. Rusija 524,8

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.