Šport
27 ogledov

B. Strel skeptičen glede Novovića

Borut Strel (desno) pravi, da je v tem letnem času nemogoče plavati po Amazonki. Žurnal24 main
Črnogorcu Davorju Novoviću je očitno uspelo izboljšati dosežek Martina Strela, ki je reko Amazonko preplaval v 66 dneh. Martinov sin in spremljevalec Borut Strel je zelo skeptičen glede Novovićevega rekorda.

Davorju Novoviću je uspelo 5.450 kilometrov dolgo Amazonko preplavati v 46 dneh. V povprečju je plaval 16 ur in 118 kilometrov na dan. S tem dosežkom je prekosil Martina Strela, ki je z Amazonko opravil v 66 dneh. Novović je začel plavati v perujski Atalaji, spremljale pa so ga štiri venezuelske jahte z najsodobnejšo navtično opremo.

"Prepričevali so me, naj se ne lotim projekta, vendar sem hrepenel po tem, da čim prej priplavam do konca in se vrnem k družini," je za 24sata dejal 37-letni  Novović.

Guinessovega rekorda ne moreš dobiti po nekaj dneh. Obstaja sicer način, da to storiš, vendar je treba precej plačati. Dvomi, da je Davor to storil. Sicer pa gre za dolg postopek. Pri nas je trajalo več kot leto. O tem ni poročal noben britanski medij, lahko bi preverjal brazilske medije, a se mi zdi škoda časa.
Borut Strel

Ker je Martin Strel zaradi potovanja v Kanado trenutno nedosegljiv, nam je s komentarjem domnevnega rekorda za zurnal24.si postregel njegov sin in spremljevalec na plavanjih Borut: "Najprej naj povem, da mi tega gospoda ne poznamo. Poleg tega razen srbskih in slovenskih medijev nihče v svetu ne poroča o njem. To je neverodostojno. Dvomim, da bi gospod Davor vložil veliko denarja v tak projekt zaradi stave. Na neki strani sem prebral, da je imel za spremstvo štiri venezuelske jahte. Lepo vas prosim, nobena jahta ne more priti do Atalaje. Ob tem je septembra, oktobra in novembra voda neprimerna za plavanje, zato je Martin plaval od februarja do aprila, ko so idealni pogoji. Da je plaval 16 ur na dan, je nemogoče, ker se po Amazonki ponoči ne da plavati. Martin je to storil nekajkrat in je bilo zelo, zelo nevarno. Na spletu ni nobene slike, filma ...Mislim, da je to neka zgodba, ki so jo sestavili v Srbiji in prodali v medije. Koliko je res, ne vem. Lepo vas prosim, nekdo se dela norca iz Martinovih projektov. Mislim, da zgodba v takšnem kontekstu ni resnična.“

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.