Šport
21 ogledov

''Baby Fed'' po sledeh pravega Federerja

grigor dimitrov acapulco EPA
Bolgar Grigor Dimitrov je v finalu teniškega turnirja v Acapulcu premagal Južnoafričana Kevina Andersona in osvojil drugo lovoriko v svoji karieri.

Grigor Dimitrov je v finalu turnirja serije ATP 500 v Acapulcu, ki je letos prvič potekal na trdi podlagi, s 7:6 (1), 3:6, 7:6 (5) premagal Kevina Andersona. ''Vera je edina stvar, ki me je danes gnala naprej,'' je povedal Dimitrov, ki je v polfinalu izločil enega od favoritov za naslov Britanca Andyja Murrayja. ''Nisem si mislil, da se bom lahko vrnil po sinočnjem obračunu,'' je dodal eden najobetavnenjših igralcev na svetu, ki je Murrayja premagal ob pol treh zjutraj po lokalnem času. ''Srečen sem. Naslov mi veliko pomeni. Vsak obračun je bil težak, še posebej zadnji trije,'' je dodal 22-letnik.

Dimitrov je lani postal prvi Bolgar z zmago na turnirju ATP, ko je v Stockholmu premagal Španca Davida Ferrerja. Bolgarski teniški up je drugi tenisač rojen po letu 1990, ki se lahko pohvali z več kot eno turnirsko zmago. Pred njim je to uspelo Kanadčanu Milosu Raonicu.

Teniški turnir v Acapulcu je po 20 letih tradicionalno peščeno podlago zamenjal s trdo in pozdravil prvega zmagovalca nove dobe, ki je po mnenju številnih strokovnjakov bodoča številka ena svetovnega tenisa.

ATP 500, Acapulco, finale:

Grigor Dimitrov (Bol/4) : Kevin Anderson (JAR/5) 7:6 (1), 3:6, 7:6 (5)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.