Šport
18 ogledov

Bajc: "Zaletišče ni dobro pripravljeno"

bajc_skoki_zupic_main Žurnal24 main
"Gotovo so kvalifikacije pozitivna napoved za konec tedna. Dobro je, da je Kranjec skočil tako daleč, ni pa to realna slika ostalih fantov," pravi nekdanji trener naše reprezentance Vasja Bajc.

Svetovni rekord – trenutno ga ima z 246,5 metra v lasti Johan Remen Evesen – gotovo ne more pasti?
Ne, rekord je predaleč. Tudi če bi bilo ne vem kako lepo vreme, ni možnosti. Jasno, svetovni rekord. Mogoče pade planiški (239 metrov, op. a.). Skakalnica je spodaj malo "vegasta", zaletišče ni najbolje pripravljeno, kar se je videlo, saj so nekateri fantje imeli težave. Upajmo, da bodo to popravili in da bodo fantje lažje skakali. Takšne stvari puščajo posledice v glavah skakalcev. Ko enkrat vidiš, da zalet, tisto najpomembnejše za skok, ni stoodstotno pripravljen, se marsikdo spusti z rezervo.
Kaj pomeni preboj na tekmo za mlajše tekmovalce?
Krasno je, da imamo na tekmi vseh šest skakalcev. Pohvalno predvsem za mlade, ki so izkoristili priliko. To je le dokaz več, da bi morda lahko več priložnosti dobivali že med sezono in je nato nastop pred domačo publiko zato lažji.

Vaša napoved za ekipno tekmo?
Ne vem, koliko ekip bo. Zaradi poškodb dveh Japoncev menim, da oni ekipe sploh nimajo. Ta trenutek sta Avstrija in Norveška še vedno tako močni, da sta prvi mesti rezervirani zanju. Nato je vse odprto. Damjan je na kvalifikacijah odskakal precej korektno, Kranjcu ustrezajo letalnice, upajmo, da se bo Tepeš zbral in napravil dva "svoja" skoka. Vemo, da ga zna včasih tudi polomiti. Četrti – ali bo to Prevc ali Mežnar – mora narediti svoje, nato pa je treba samo čakati na napake drugih.

V javnosti se pojavljajo polemike, da naj bi Slovenija na SP do kolajne prišla le po zaslugi vremenskih razmer in da to ni stvarno. Kakšen je vaš pogled na to?
Kolajna je kolajna. Tudi za bronasto je treba skočiti. Vemo, kakšni so bili pogoji in kako se je tekma iztekla. Bojim se, da to ni realno stanje naše reprezentance. Če odgovorni mislijo, da so na pravi poti in da je to to, naj vztrajajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.