Šport
15 ogledov

Balić podpisal za Zagreb

Žurnal24 main
Ivano Balić je v petek podpisal pogodbo z Zagrebom Croatia osiguranjem. Nosil bo številko 34, njegov nekdanji klub pa bo dobil kar zajetno odškodnino. V Zagrebu tudi Ognjen Backovič.

Poletna nanizanka o prestopu Ivana Balića iz španskega Portlanda San Antonia v Zagreb Croatia osiguranje je končno zaključena. Čeprav je eden vodilnih ljudi zagrebškega kluba Zoran Gobac pred dnevi trdil da, posel še ni sklenjen in da se podpis v petek gotovo ne bo zgodil. Direktor Bartol Kaleb pa je imel drugačne informacije: "Upam, da bo Ivano podpisal že v petek. Najkasneje se bo to zgodilo v soboto pred odhodom naše reprezentance v Peking. V vsakem primeru bo na Kitajsko odšel kot igralec Croatie osiguranja," je povedal Kaleb in imel prav. Podpis se je zgodil nekaj pred dvanajsto uro.


Balić ni edina okrepitev Zagrebčanov. © Bruno Blumenschein

 
Prestop verjetno najboljšega rokometaša na svetu je končano poglavje, vsekakor pa ni brezplačen. Daleč od tega. Španski klub zahteva 800 tisoč evrov odškodnine, nekateri mediji pa poročajo, da se je Portland nekoliko omehčal in spustil ceno za sto tisočakov. Pol milijona evrov bo na španski račun romalo takoj, ostalo pa čez slabo leto. Ivano Balić pa seveda ni edina letošnja okrepitev Zagrebčanov. V svoj nekdanji klub se je vrnil hrvaški reprezentant Tonči Valčić (Ademar Leon), prišla pa sta tudi vratar Marin Šego in slovenski reprezentant Ognjen Backovič , ki je zadnjo sezono preživel v španskem prvoligašu Teucru . Vodilni ljudje zagrebškega kluba pa razmišljajo o še eni okrepitvi na vratarskem mestu. Glavni kandidat za novega čuvaja mreže naj bi bil Mirko Alilović , v nekaterih medijih pa se pojavlja tudi ime Gorazda Škofa . Slovenskega tria v Zagrebu ne bo, saj je Branko Bedekovič iz hrvaške odšel v bosansko prestolnico, k Bosni.

Ivano Balić, ki bo v hrvaški prestolnici ostal naslednje štiri sezone, je po podpisu pogodbe dejal: "V zadnjih petih mesecih se je dogajalo marsikaj. Rad bi se zahvalil Portlandu, ki mi je pomagal, da se je prestop izvedel. Pogodbo sem želel podpisati še pred Pekingom in mirno odpotovati na OI. V naslednji sezoni imamo višji cilj, torej najmanj polfinale Lige prvakov in boj za finale."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.