Šport
1 ogledov

Baliću nekaj 10.000, Zagrebu 100.000 $

1/7
Žurnal24 main
Ivano Balić in Kiril Lazarov, rokometaša Zagreba, sta se začasno preselila v Katar, kjer za moštvo Al Sadda (predstavnik Azije) nastopata na svetovnem klubskem prvenstvu IHF.
Kdo je koga
Na prvih tekmah je Ciudad Real ugnal Al Zamalek z 28:22, katarski Al Sadd pa je bil boljši od libanonskega Al Sadda.

Tam se poleg kluba iz Dohe merijo še egiptovski El Zamalek (predstavnik Afrike), libanonski Al Sadd (predstavnik Oceanije, zanj nastopata Tonči Valčić in Denis Špoljarić) ter španski Ciudad Real.

Jasno je, da vsi ti eminentni rokometaši ne bi prišli v Katar za kikiriki. Tamkajšnji viri so razkrili, da klubi za dvotedenske usluge igralcem plačajo od 15 tisoč do 70 tisoč dolarjev. Upali bi si staviti, da Balić ni pristal na najmanjši postavki. Zagrebški klub pa naj bi za posojo svojih igralcev dobil okrog 100 tisočakov. Vse to pa seveda s ciljem popularizacije rokometne igre na "parketu" ultra premožnih šejkov.

"Jasno je, da nas brez dobrih honorarjev ne bi bilo tu," je dejal Balić in pristavil: "Vseeno pa bi se raje pripravljal na zaključni turnir Lige prvakov, kot pa igral v Katarju. Še vedno razmišljam, kako bi z malo sreče lahko bili tam, kjer so zdaj Čehovski medvedi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.