Šport
10 ogledov

Ballan prevzel vodstvo, Božič nazadoval

Zaradi napornega tempa bo Tadej Valjavec izpustil letošnji Tour. Žurnal24 main
Peto etapo kolesarske dirke po Poljski je dobil Italijan Alessandro Ballan. Od dveh Slovencev na dirki se je bolje izkazal Tadej Valjavec. Borut Božič pa je v skupnem seštevku padel na 67. mesto.

Italijan Alessandro Ballan je zmagovalec pete etape kolesarske dirke po Poljski. Kolesar Lampreja je na 171,5 kilometra dolgi preizkušnji med Strzyzowom in Krynica-Zdrojem ugnal Španca Daniela Morena in Nizozemca Pietra Weeninga. Ballan je tudi prevzel vodstvo v skupni razvrstitvi. Izmed dveh Slovencev na dirki se je na tokratni gorski etapi pričakovano bolje odrezal Tadej Valjavec. Član ekipe AG2R La Mondiale je s 15 sekundami zaostanka osvojil 37. mesto, skupno pa je 21. (+0:25). Borut Božič (Vacansoleil), ki je doslej zasedal drugo mesto v skupni razvrstitvi, je danes na 71. mestu zaostal 6:34 minute, skupno pa je 67. (+6:34).

Svetovni prvak z lanske cestne dirke v italijanskem Vareseju je zablestel v polnem sijaju, poleg etapne zmage pa je oblekel še najbolj prestižno rumeno majico, ki je namenjena vodilnemu v skupni razvrstitvi. Devetindvajsetletni tekmovalec Lampreja je v ciljnem sprintu ukanil vse tekmece, po popolnem zmagoslavju pa je dejal: "Na letošnji dirki po Poljski sem obljubil boj do zadnjega diha, svoje besede pa nisem prelomil. Doslej sem mirno kolesaril v glavnini, današnjo gorsko preizkušnjo pa sem izkoristil za napad, kar se mi je obrestovalo."

Kolesarsko karavano na petkovi poljski pentlji čaka nova gorska preizkušnja, pred njimi je 162,2 kilometra dolga etapa, ki se bo začela v mestecu Kroscienko, končala pa v poljskem zimsko-turističnem biseru Zakopane.

Dirka po Poljski, peta etapa:
1. Alessandro Ballan (ITA/Lampre) 3:48:23

2. Daniel Moreno (ŠPA/Caisse d'Epargne)
3. Pieter Weening (NIZ/Rabobank)
4. Francesco Reda (ITA/Quick Step)
5. Marek Rutkiewicz (POL/Team Poland Bank)
...
37. Tadej Valjavec (SLO/AG2R La Mondiale)
71. Borut Božič (SLO/Vacansoleil) 6:34


Dirka po Poljski, skupno:
1. Alessandro Ballan (ITA/Lampre) 21:47:00

2. Daniel Moreno (ŠPA/Caisse d'Epargne) + 0:04
3. Pieter Weening (NIZ/Rabobank) 0:06
4. Francesco Reda (ITA/Quick Step) 0:10
5. Marek Rutkiewicz (POL/Team Poland Bank)
...
21. Tadej Valjavec (SLO/AG2R La Mondiale) 0:25
67. Borut Božič (SLO/Vacansoleil) 6:34

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.