Šport
67 ogledov

Balova reakcija na vprašanje o Ronaldu

gareth bale Profimedias
Gareth Bale pred največjo reprezentančno tekmo v njegovi karieri ni želel razpravljati o Cristianu Ronaldu, kar pa ob prisotnosti portugalskih novinarjev ni bilo mogoče.

V sredo ob 21. uri se bosta v Lyonu na prvem polfinalnem obračunu Eura 2016 pomerili reprezentanci Portugalske in Walesa. Tekma bo zanimiva tudi zaradi spopada klubskih soigralcev in najdražjih nogometašev vseh časov - Garetha Bala in Cristiana Ronalda.

Valižan se je na tiskovni konferenci branil primerjav s superzvezdnikom madridskega Reala in vztrajal, da se na igrišču ne bosta merila dva, temveč 22 nogometašev.

''Ne gre za dva igralca. Gre za dve državi. 11 proti 11. To bo težka tekma. Portugalci so v polfinalu z razlogom. Poskusili bomo uživati v priložnosti, ki se nam je ponudila,'' je povedal Bale, ki se tudi v nadaljevanju ni mogel izogniti vprašanjem na temo portugalskega napadalca.

''Seveda je fantastičen igralec (Ronaldo, op. a.). Vsi se zavedamo, česa je sposoben. Toda vedno smo govorili o tem, kaj lahko naredimo mi. Kot ekipa. Ne obremenjujemo se z nasprotnikom. Za nas je pomembna ekipa. Ekipa je naš zvezdnik. Nimamo drugih zvezdnikov. Vsi smo skupaj, delamo kot eno. Tečemo eden za drugega in se borimo eden za drugega. Zelo smo povezani. Razumemo se kot bratje. Ne bojimo se. Do zdaj je delovalo,'' je povedal Valižan.

bale ronaldo | Avtor: EPA EPA
Bale je bil ob druženju z novinarji tudi tokrat prešerno razpoložen, za razliko od Ronalda, ki je tekom evropskega prvenstva večkrat kazal znake nervoze.

Valižan se je ob omembi incidenta, ko je Ronaldo novinarju iz rok iztrgal mikrofon in ga zalučal v jezero, iskreno nasmejal.

''Ne vem, če je napet. Ne morem komentirati, kako se počuti. Prepričan sem, da je imel svoje razloge, da je to naredil,'' je povedal Bale in se izognil neposredni primerjavi s klubskim soigralcem. ''Ni na meni, da odločam o tem (kdo je boljši, op. a.). Zame to ni pomembno. Pomembno je le, kako igram za ekipo. Če ji pomagam do zmage, je to vse, kar potrebujem.''

Nekdanji nogometaš Southamptona in Tottenhama je potrdil ustaljeno prepričanje, da sta z Ronaldom v prijateljskih odnosih, zanimivo pa je, da si nogometaša kljub izjemnemu uspehu na Euru nista izmenjala niti enega sporočila, kar je na mednarodnih turnirjih sicer pogosta praksa med klubskimi soigralci.

''Seveda se v Madridu dobro razmeva, uživava v igri drugim z drugimm'' je povedal Bale in za konec razkril, da z Ronaldom v zadnjih tednih nista imela nobenih stikov. ''Ne,'' je bil jasen 26-letnik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.