Šport
11 ogledov

Banham: Ni razloga, da se ne bi pobrali

banham3_ifp_lju_040908 Žurnal24 main
Tilia Olimpija je doživela že šesti poraz na sedmih tekmah lige Ebel. Tokrat jo je s 4:0 premagal Dunaj. V intervjuju preberite, kako o krizi razmišlja Žurnalov igralec tekme Frank Banham.
 

Preberite še ...

Nova zmaga Jesenic, nov poraz Olimpije
Živiš skupaj, umreš sam

Frank Banham se že več kot polovico življenja podi za ploščkom po vsem svetu. Kanadski napadalec je v svoji karieri odigral 32 tekem v ligi NHL za moštvi Anaheima in Phoenixa , velik del svoje kariere pa je zabijal na evropskih igriščih (Finska, Švica, Rusija, Avstrija, Švedska). Leta 2007 je s Salzburgom osvojil naslov avstrijskega prvaka, izbran pa je bil za najkoristnejšega igralca (MVP) končnice. V Olimpiji se letos sooča s povsem drugačnim stanjem , a nad tem ne obupuje. Pravi, da ni razloga za preplah.

Frank, Olimpija je uradno v krizi.
Tako pač včasih pride. Škoda, da se to dogaja ravno nam. Poskušamo zadeti, a plošček nikakor ne najde poti v vrata. Še vedno se trudimo in vsak od igralcev ima gotovo še nekaj rezerve. Moramo razmišljati pozitivno in trdo delati. Vemo, da slabe predstave ne morejo trajati celo sezono, na določeni točki se bodo stvari začele obračati na bolje. Mislim, da se iz tega vsi nekaj učimo.

Frank Banham ne obupuje nad stanjem v Tilii Olimpiji.  © Anže Petkovšek

 
Vendar čakajo vas vedno težje tekme. Naslednje tri boste odigrali v gosteh.
Nobena prihajajoča tekma ne bo nič lažja, tega se zavedamo. Naša naloga je, da smo vedno močnejši in boljši. Trenutno smo obtičali v breznu, iz katerega se ne moremo izkopati. Enostavno se moramo izkopati iz njega in stvari se bodo začele obračati na bolje. Imamo veliko dobrih igralcev, v zaledju pa tudi nekaj mladih, ki si želijo napredovati. Med vratnicama stoji vrhunski vratar, zato ni razlogov, da se naša igra ne bi izboljšala.

Zdi se, da je čas vaš zaveznik.

Da, sezona je še dolga. Odigrali bomo še kopico tekem, imamo še veliko časa, da stvari popravimo. V bistvu imamo srečo, da je kriza nastopila na začetku sezone in ne na sredini.

Kakšno pa je po šestih porazih na sedmih tekmah stanje v slačilnici?

Stvar je kar frustrirajoča. Vse delo, ves trud, ki ga opravljamo na treningih, se enostavno ne kaže na igrišču. Prav nič nam ne gre od rok. V življenju je stvari vedno mogoče še nekoliko izboljšati. Sčasoma se bo izboljšala tudi naša igra. Najbolj pomembno je, da ostanemo ekipa in še naprej trdo delamo.

 
 

Vse delo, ves trud, ki ga opravljamo na treningih, se enostavno ne kaže na igrišču.

Frank Banham

 
Izbrani ste bili za igralca tekme. Koliko vam v tem trenutku to sploh pomeni?
Res je lepo videti, da te izberejo za igralca tekme. Seveda si vedno vesel, če nekdo opazi tvoj trud. Kljub temu pa nisem dal gola, za kar sem v Ljubljani pravzaprav zadolžen, zato s svojimi predstavami nikakor ne morem biti zadovoljen. Za strelca je najbolj pomembno, da na tekmi čim prej doseže gol. Potem je vse lažje. Verjamem, da bom s pomočjo igralcev kmalu začel polniti mreže nasprotnikov.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.