Šport
13 ogledov

Banham s Sapo do maščevanja v Tivoliju

Telemach Olimpija Red Bull Salzburg liga Ebel Tivoli Blackwater Morency Anže Petkovšek
Hokejisti Telemacha Olimpije na olimpijski premor odhajajo s porazom proti Sapi Fehervar, ki se je tako maščevala za domačo blamažo v Székesfehérvárju (1:4). Delo dokončal nekdanji ljubljenec ljubljanskega občinstva Frank Banham.

Zadnja tekma drugega dela lige Ebel pred olimpijsko prekinitvijo – tekmovanje v regionalni ligi se bo nadaljevalo šele po koncu iger v Sočiju – je Telemachu Olimpiji prineslo boleč domač poraz in precej zmanjšalo njihovo upanje za skok na eno od prvih dveh mest, ki še vodita v končnico. Po odlični predstavi pred dvema dnevoma v gosteh, ko so še tretjič v sezoni premagali Sapo Fehervar na njenem ledu, so Ljubljančani tokrat doma zaigrali bistveno slabše in zasluženo izgubili.

Po uvodni terenski premoči gostov so zeleno-beli zapretili prek Žige Pešuta in Andreja Hebarja, a je njuna strela vratar Zoltán Hetényi ubranil. Na drugi strni se je izlet Jerryja Kuhna izven vrat sredi tretjine za domače dobro končal, nato pa so imeli na voljo dva "power-playa". Najprej minuto in 13 sekund prednosti z dvema igralcema več, pozneje pa še prednost 5-4. A ne ene ne druge niso izkoristili, to pa se je maščevalo v 18. miniti, ko je András Benk ukradel plošček na modri črti in z natančnim strelom ob igralcu manj ugnal domačega vratarja.

Neuspešni z igralcem več

Ko so Madžari v začetku druge tretjine takoj zadeli za 2:0, je bilo videti, da bodo zlahka odnesli točke iz Tivolija. Domači so nadaljevali neprepričljivo, zapravili še eno številčno prednost, nato pa je kanček upanja le vzbudil Miha Verlič, ki je tik po izteku kazni za Madžare znižal na 1:2. A kaj, ko so zatem zmaji še enkrat imeli na ledu dva igralca več, pa spet ostali praznih rok, za nameček pa jim je Adam Naglich, ko se je vrnil s klopi za kaznovane, ušel v protinapad in so ga morali ustaviti s prekrškom.

Zadnja tretjina je hitro pokazala, da ta večer zeleno-beli nimajo možnosti za zmago. Madžari so pred glasno skupino svojih navijačev obvladovali tekmo, po novem izletu iz gola vratarja Kuhna pa potisnili plošček v nebranjena vrata za 1:3. Domačim nista pomagali niti novi izključitvi na strani Sape – skupno so imeli na tekmi devet priložnosti v "power-playu", izkoristili pa nobene, tako da je bil četrti gol Sape s palice Franka Banhama po hudi napaki domače obrambe le povzetek dogajanja na tekmi.

Pred nadaljevanjem (na sporedu so še štirje krogi, naslednji 24. februarja) ima na prvem mestu Sapa Fehervar 11 točk, KAC Celovec po današnjem porazu z Dornbirnom na drugem devet, prav toliko Dornbirn, četrti so Graz 99ers z osmimi, peta pa Olimpija s šestimi.

Liga EBEL, drugi del, 6. kolo:

Za uvrstitev od 7. do 12. mesta

Telemach Olimpija : Sapa Fehervar 1:4 (0:1, 1:1, 0:2)
Verlič (30); Benk (18), Sarauer (21), Kovacs (47), Banham (55)

KAC Celovec : Dornbirn 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)
Graz 99ers : Innsbruck 2:1* (0:1, 1:0, 0:0; 1:0)
* – po podaljšku











Za uvrstitev od 1. do 6. mesta

VSV Beljak : Bolzano 6:3 (3:0, 1:3, 2:0)
Red Bull Salzburg : Orli Znojmo 4:2 (2:0, 1:1, 1:1)
Vienna Capitals : Black Wings Linz 1:3 (0:0, 1:3, 0:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.