Šport
17 ogledov

Banham zmaje zavil v črnino

Enega od devetih zadetkov Medveščaka je prispeval tudi nekdanji ljubljenec navij
1/22
Žurnal24 main
Frank Banham je bil edini, ki je na srečanju med Tilio Olimpijo in Medveščakom zadel kazenski strel ter tako odločil srečanje v Ljubljani. Acroni Jesenice prišle do druge zmage proti Linzu.

Hokejisti Medveščaka so v prvi tretjini zapretili le v uvodni minuti po strelu Joela Prpica, nato pa so vajeti prevzeli zeleno-beli. Matt Higgins in Boštjan Goličič sta prva preizkusila Roberta Kristana, premagal pa ga je prav Higgins v sedmi minuti, potem ko so domači sestavili učinkovito akcijo z igralcem več. Tudi po vodstvu so Ljubljančani pritisnili, a niso bili dovolj natančni. Neizkoriščene priložnosti so se domačim maščevale v 18. minuti, ko so gostje iz bližine le premagali Aleša Silo, ki do takrat ni imel veliko dela. Nadaljevanje je bilo podobno. Domači so silovito pritiskali, toda bili so preveč neučinkoviti. Sledilo je nekaj zagrebških minut, še posebej nevaren je bil Donald MacLean, a je bil zbran tudi Sila. Ko je že kazalo, da samo borbenost in požrtvovalnost domačih ne bosta dovolj, so si v 37. minuti gostje prislužili dve izključitvi zapored. Številčno prednost 5-3 pa so domači igralci nato vendarle izkoristili, po strelu Žige Panceta je Kristan plošček le odbil do Goličiča, ta pa ga je porinil v gol. Zagrebčani bi lahko do konce drugega dela izenačili, toda mreža zmajev se ni zatresla .

Kužnik začel strelske vaje orlov
Slovenska reprezentanta, Greg Kužnik in Tomaž Razingar, sta se z VSV Beljakom veselila nove zmage. Orli so s 6:3 odpravili madžarsko SAPO Fehervar. Svoj delež k visoki zmagi je dodal tudi Kužnik, ki je v 12. minuti zadel za 1:0.

V zadnji tretjini pa je bilo razmerje povsem obrnjeno. Medveščak je slovito začel, nato pa imel še dvakrat zapored prednost igralca več. V teh minutah je bilo pred vrati Sile pošteno vroče, med drugim se je zatresla vratnica, toda Zagrebčani niso zadeli. Pritisk gostov se je stopnjeval in domači so le še redko imeli priložnost za napad. Vseeno bi lahko Ryhänen in Higgins odločila tekmo. Zadetka domačih pa ni bilo in kazen je prišla tik pred koncem. Potem ko so Zagrebčani z ledu že potegnili Kristana, je po zmedi v obrambi domačih do ploščka prišel MacLean in 18 sekund pred koncem izsilil podaljšek. V dodatnem delu igre so bili tudi zaradi prednosti igralca več za odtenek boljši Ljubljančani, Andrej Hebar pa bi lahko postal mož odločitve. A spet ni bilo gola in odločali so kazenski streli. Edini uspešni strelec je bil nekdanji ljubljenec Olimpijinih navijačev Frank Banham in dve točki sta odšli v Zagreb.

Spremembe
IIHF. Člani Mednarodne hokejske zveze so se zbrali na kongresu v Portorožu. Ena od glavnih točk bo sprememba tekmovalnega sistema na svetovnih prvenstvih.

Železarski obračun je zasluženo pripadel Acroni Jesenicam, ki so na domačem ledu premagale lanske finaliste lige, moštvo iz Linza. Prvi strel na vrata so tokrat gledalci dočakali šele v peti minuti. Alex Westlund je bil na mestu po poskusih Roberta Saboliča in Douga Nolana. V nadaljevanju prve tretjine so rahlo pobudo prevzeli Avstrijci, vendar brez pravih priložnosti. Jeseniška obramba je bila znova na preizkušnji ob izključitvi Žige Jegliča v 14. minuti. Po strelu Richa Bronille od daleč je palico podstavil Martin Mairitsch in popeljal svoje moštvo v vodstvo. Slovenski prvaki so le prišli do prve priložnosti z igralcem več po izključitvi Mairitscha. Domači so pritisnili proti vratom Westlunda, a strela Wada Skolneyja in Klemna Pretnarja sta bila premalo natančna. Robert Shearer je bil blizu povišanju vodstva za goste v 23. minuti. Minuto pozneje so oživele tribune v Podmežakli. Mitja Robar je s podajo našel Saboliča, ki je sam pridrsal pred Westlunda. Američan je prvi strel ubranil, odbito ploščico pa je Jeseničan spravil v mrežo za 1:1. Jeseničani so prevzeli pobudo, posebej razpoložen je bil napad Rok Tičar-Jeglič-Sabolič. Omenjena trojka je izsilila izključitev Aarona McKenzieja v 33. minuti. Ob raztrgani igri z igralcem več se je Jeglič nekako dokopal do ploščka in po prodoru s strani podal pred vrata, kjer je Sabolič še drugič matiral Westlunda. Zatem so imeli Jeseničani še dve priložnosti, a do spremembe izida ni prišlo.

Jeseničani so si na začetku zadnje tretjine priigrali nekaj priložnosti z igralcem več, vodstva pa niso povišali. V 44. minuti pa je bil ob igralcu manj uspešen Brett Lysak. Gostje so slabi dve minuti pred koncem vratarja zamenjali s šestim igralcem v polju, Tičar je pol minute pred koncem zgrešil prazna vrata s sredine igrišča, zmaga pa je vseeno zasluženo ostala doma.

Lestvica:
1. Salzburg 6 točk
2. KAC Celovec 5
3. Tilia Olimpija 5
4. VSV Beljak 4
5. A. Jesenice 4
6. Graz 99ers 4
7. Medveščak 4
8. Vienna Capitals 0
9. Sapa Fehervar 0
10. Linz 0

Liga Ebel, 3. kolo:

Tilia Olimpija : Medveščak 2:3 (1:1, 1:0, 0:1) - po kazenskih strelih
Higgins (7), Goličič (38); MacLean (18, 60)

Acroni Jesenice : Black Wings Linz 3:1 (0:1, 2:0, 1:0)
Sabolič (24, 34), Lysak (44); Bronilla (16)

Vienna Capitals : Graz 99ers 2:3 (0:1, 1:0, 1:2)
Gratton (29), Rebek (44); Norris (20, 56), Lenes (57)

Red Bull Salzburg : KAC Celovec 4:3 (1:1, 2:1, 0:1) - po kazenskih strelih
Holst (15), Koch (30), Latusa (38); Brandner (5), Shantz (32), Schellander (44)

VSV Beljak : SAPA Fehervar 7:3 (3:0, 1:2, 3:1)
Kužnik (12), Damon (17), Raffl (20), Ferland (34), Martin (44), Kristler (48), Toff (58); Kovacs (29, 49), Sofron (36)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.