Šport
0 ogledov

Baracku bo povedala, kje je Slovenija

Sara Isaković bo do SP znova delala z Miho Potočnikom. Žurnal24 main
Sara Isaković se bo jeseni srečala z Barackom Obamo. "To je zame velika čast. Zagotovo mu bom povedala, kje je Slovenija," je dejala v drugem delu intervjuja za Žurnal24.
 

Preberite še prvi del intervjuja z Isakovićevo

Sara Isaković: Delam
vsako minuto dneva.

Kot članica zmagovalne ekipe vseštudentskega prvenstva z univerzo Berkeley se boste srečali tudi z Barackom Obamo.
Tega srečanja se že veselim, to bo nekje v začetku novega študijskega leta, sredi oktobra. To je zame velika čast, tega privilegija sem zelo vesela. Zagotovo mu bom povedala, kje je Slovenija.

Pravite, da še niste v tekmovalnem ritmu, poznajo se poškodbe in bolezni.
Res sem imel smolo s tem. Moje telo je bilo pod stresom zaradi izpitov in vseh drugih stvari. Začela sem trenirati super, nato sem zbolela. To se je večkrat ponovilo. Do svetovnega prvenstva lahko formo stopnjujem, vmes bom izkoristila Univerzijado, kjer bom nastopala v svoji paradni disciplini 200 kravl. Če slučajno rezultati ne bodo najboljši, se ne bom vznemirjala. Ne želim, da kdo za to krivi mojo novo trenerko, mojo ekipo. Mislim, da sem se z Ameriko odločila prav. Vsi treningi, ki sem jih izvedla, so bili odlični, in verjamem, da se bodo pokazali tudi rezultati.

 
 

Moje telo je bilo pod stresom zaradi izpitov in vseh drugih stvari.

Sara Isaković

 
Kaj menite o vseh zapletih s kopalkami in o prepovedi uporabe le nekaterih?
Odločitev Mednarodne plavalne zveze (Fina) mi ni všeč. Nekatere kopalke ti res omogočajo, da si precej bolj ploven. To pomeni, da imaš v vodi precej manj upora in si zato seveda hitrejši. Meni sicer takšne kopalke ne ustrezajo, pa tudi naša trenerka nam ne dovoli nastopati v njih. Tudi sama raje plavam v navadnih kopalkah, saj le tako vem, kakšni so moji dejanski dosežki. Rezultatov, doseženih s pomočjo neoprena, ne bi tako cenila. Odločitev Fine se mi zdi npoštena, ker bodo nekateri na SP v Rimu še nastopali v neoprenskih kopalkah, nekateri pa ne.

Srečala bo Baracka. © Anže Petkovšek

 
Do SP boste sodelovali z Miho Potočnikom.
Moja trenerka se je odločila, da je najbolje, če svoj program izpeljem doma. Miha me najbolje pozna in ve, kaj je treba storiti, da bom dvignila formo. Tudi v svojem klubu imam dobre pogoje. Upam, da se bo vse končalo veselo.
Kako boste preživeli dopust?
Prvi del počitnic bom skupaj z družino, odpravili se bomo v Dubaj. Tega se veselim, ker me lani tam ni bilo. Popolnoma se bom odklopila od vsega, spočila in pripravila na novo študijsko leto in sezono.

V Dubaju imate dobre povezave. Ste vi priporočili Srečka Katanca za selektorja?
Ja, ja (smeh).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.