Šport
26 ogledov

Barça: "Vozi, Miško!"

Letala so na tleh in tako številni športniki ne morejo na tekmovališča. (Foto: R
1/12
Žurnal24 main
Nogometaši Barcelone so krenili proti Milanu. Zaradi vulkanskega pepela kar z avtobusom. Srečo imajo, da je njihovo prevozno sredstvo mnogo bolj sodobno, kot je bilo v legendarnem jugoslovanskem filmu.
Motociklistična VN Japonske, ki je načrtovana za naslednji vikend, bo najverjetneje odpovedana, saj karavana ne more na daljni vzhod v Motegi. Dirka bi bila lahko prestavljena na tretji oktober. Uradnega potrditve še ni.

Vulkanski prah iz islandskega vulkana Eyjafjallajokull, ki v zadnjih dneh moti letalski promet po Evropi, je preprečil japonski reprezentanci prihod v štajersko prestolnico, kjer jo v soboto in nedeljo čaka dvoboj proti Sloveniji za uvrstitev v svetovno skupino pokala Fed. Težave s prihodom v Maribor pa imajo tudi slovenske igralke. Kot je povedal direktor Teniške zveze Slovenije Zoran Kofol, naj bi Katarina Srebotnik v prihodnjih urah pripotovala z osebnim vozilom, Maša Zec Peškirič je že v Mariboru, kakor tudi Tadeja Majerič, vprašanje pa je, kako bo v Slovenijo prišla Polona Hercog, ki se je zadnji teden pripravljala na jugu Španije. Več o prihodu igralk v Slovenijo bo znano v ponedeljek.

Nogometaši Barcelone bodo na polfinalno tekmo Lige prvakov v Milano k Interju odpotovali z avtombusom, in sicer gredo na pot že to nedeljo. Prenočili bodo v Cannesu in v Milano prišli v ponedeljek dopoldne.

"Japonske bi morale pripotovati danes zvečer (op. a. nedelja), toda mislim, da bodo imele vsaj dan zamude. Upam, da bo današnje deževje pomagalo in da bodo priprave na ta velik dogodek za slovenski tenis stekle po načrtovanem urniku," je dejal Kofol. Japonke, ki se trenutno nahajajo še v domovini, naj bi v Slovenijo pripotovale v najmočnejši postavi, torej tudi s skoraj 40-letno Kimiko Date Krumm, ki v zadnjem letu doživlja svojo drugo teniško pomlad. Poleg veteranke bodo Japonsko zastopale še Ajumi Morita, Jurika Sema in Rika Fujivara.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.