Šport
31 ogledov

Bau obstal v kvalifikacijah

Ilirija challenge Anže Petkovšek
Mariborski plavalec Martin Bau, ki je danes na poletnih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru plaval na 1500 metrov prosto, je obstal v kvalifikacijah.

S časom 15:29,95 je bil sedmi v svoji skupini, za najhitrejšim v kvalifikacijah, Italijanom Gregoriom Paltrinierijem, je Martin Bau zaostal za dobrih 45 sekund.

"Prve igre so za mano. Želel sem si sicer osebni rekord, a glede na to, da sem ga letos odplaval že dvakrat, je bilo tretjič težko. S trenerko sva skušala narediti drugačne zaključne priprave, manj sem spuščal, a očitno bi moral na tekmo z bolj mehkimi rokami. Ne vem sicer, kakšne sem imel vmesne čase, a vem, da sem skušal začeti hitreje, a tekma ni bila prava, saj sem kasneje izgubil še stik z vodilnimi in res ni šlo najboljše," je po tekmi povedal 21-letni mariborski plavalec.

Slovenski plavalni nastopi na OI se tako zaključujejo, v vodi bo samo še daljinska plavalka Špela Perše, ki jo nastop čaka v ponedeljek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.