Šport
84 ogledov

Bayern in PSG dobila po tri gole

Manuel Neuer, Jackson Martinez EPA
Bayern je bil velik favorit pred prvo tekmo s Portom, v Parizu pa sta se merila PSG in Barcelona. Portugalci in Katalonci so zmagali z izidom 3:1.

PSG in Barcelona se merita tretjič v četrtfinalu Lige prvakov. V sezoni 2012/13 je po zaslugi več zadetkov v gosteh napredovala Barca, v sezoni 1994/95 pa so bili uspešnejši Parižani. Decembrska zmaga Barcelone, štirikratne evropske prvakinje, v skupinskem delu tekmovanja je bila šele njena druga v sedmih tekmah s pariškim klubom. 

Gostitelji so spodbudno odprli dvoboj, najlepšo priložnost pa je v uvodnih minutah zapravil Javier Pastore. Ta je v kazenskem prostoru slabo zadel žogo po lepem prodoru Blaisa Matuidija. Na odgovor Barcelone ni bilo treba dolgo čakati. Lionel Messi je najprej zadel vratnico, v 18. minuti pa je Argentinec z lepo podajo našel Neymarja, ki je na levi strani kazenskega prostora prišel pred Salvatoreja Siriguja in ga premagal s strelom v daljši kot. Za nameček je moral igro zaradi poškodbe zapustiti steber domače obrambe Thiago Silva.

Barcelona je bila tudi v nadaljevanju tekme nevarnejša, v 67. minuti pa je padel še drugi zadetek Kataloncev. Luis Suarez se je z desne strani sprehodil skozi obrambo domačih, po slalomu prišel do sredine kazenskega prostora in premagal še Siriguja. Na drugi strani se je nato izkazal nemški čuvaj mreže Marc-André ter Stegen, ki je zaustavil bombo po voleju Edinsona Cavanija.

Nato pa je sledil še en žebelj v krsto Parižanov. Po dvojni podaji s Javierjem Mascheranom je Suarez z novim tunelom skozi noge Davida Luiza prišel sam pred Siriguja, ki je bil povsem nemočen ob izjemnem strelu Urugvajca. Ta je žogo poslal v zgornji levi kot domačih vrat.

Francozi so poraz nekoliko ublažili po strelu Gregoryja van der Wiela. Njegov strel izven kazenskega prostora najverjetneje sicer ne bi ogrozil ter Stegna, a je z nespretno reakcijo pot žoge preusmeril branilec Jérémy Mathieu, ki ga je sicer trener Barcelone Luis Enrique v igro poslal v 74. minuti, da bi pomagal zadržati priigrano vodstvo. 

Mathieu se je nato odkupil v 88. minuti, ko je v zadnjem trenutku blokiral strel Cavanija, ki bi najverjetneje končal v mreži. Z gostujočo zmago s 3:1 je Barcelona že naredila velik korak k polfinalu.

Porto hitro povedel

Za velikega favorita je pred obračunom s Portom veljal Bayern, a se je tekma začela šokantno za Bavarce. Že po desetih minutah dvoboja so namreč zaradi poškodb zdesetkani Nemci zaostajali z 0:2.

Vratar Manuel Neuer je že v 2. minuti v kazenskem prostoru podrl Jacksona Martíneza, iz enajstmetrovke pa je bil natančen Ricardo Quaresma. Gostje so poskušali hitro odgovoriti, a je po strelu z glavo Roberta Lewandowskega v 9. minuti žoga le oplazila prečko. Že minuto kasneje pa so domači nogometaši znova preko Quaresme zadeli v polno. Napadalec je žogo odvzel Danteju, nato pa jo spravil še za hrbet Neuerja. 

A naposled so se reči začele obračati na bolje tudi za igralec Bayerna, v 28. minuti so prišli do izjemno pomembnega zadetka v gosteh. Jérôme Boateng je podal z desne strani, na drugi vratnici pa je v svojem prvem nastopu v tej sezoni Lige prvakov zadel Thiago Alcántara, ki se vrača po dolgotrajni poškodbi. 

Domači so kasneje zamudili nekaj lepih priložnosti, a sredi drugega polčasa so si znova priigrali dva gola prednosti, med strelce se je vpisal Martinez. Kolumbijec je izkoristil dolgo žoge do katere ni uspel priti Boateng in nato preigral Neuerja in zadel s težkega kota. To je bil že njegov šesti zadetek v najelitnejšem klubskem tekmovanju v tej sezoni.

Nemci so na celotni tekmi zmogli le štiri strele proti golu tekmeca, od tega tri v okvir vrat, Porto pa je trikrat zadel iz petih poizkusov, ki so šli v gol Neuerja. Še dvakrat so sprožili mimo.

"Napake se dogajajo. Dobro smo izgledali po zmanjšanju zaostanka, a njihov zadetek za 3:1 nas je zelo ranil. Kljub vsemu, šele na povratnem dvoboju se bo odločalo o napredovanju," je menil kapetan Bayerna Philipp Lahm.

Liga prvakov, četrfinale, prvi tekmi:

PSG : Barcelona  1:3 (0:1)
Mathieu 82./ag; Neymar 18., Suarez 67., 79.

Porto : Bayern  3:1 (2:1)
Quaresma 3./11-m, 10., Martinez 65.; Alcántara 28.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.