Šport
23 ogledov

Bečirović: "Kot, da bi igrali doma!"

Selektor Memi Bečirović se po uspešni premieri na SP že obrača proti Američanom. Žurnal24 main
Tako kot za igralce, je prva tekma na velikih tekmovanjih težka tudi za strokovni štab. Selektor Memi Bečirović je s pomočniki na prvi tekmi delo opravil z odliko.
Srečo smo imeli, da smo igrali proti nekoliko lažjemu tekmecu.
Memi Bečirović

"Prva tekma na velikih tekmovanjih je težka, predvsem iz psihološkega vidika. Srečo smo imeli, da smo igrali proti nekoliko lažjemu tekmecu," je o pomenu prve tekme povedal selektor Memi Bečirović in nadaljeval: "Prvi dve četrtini ni šlo tako, kot smo si želeli. Premehki smo bili v obrambi. S tretjo in četrto četrtino pa sem zadovoljen. V obrambi smo zaigrali bolj agresivno, čvrsto in tekmo brez težav pripeljali do konca. Zadovoljen sem, da  je vseh 12 igralcev dobilo priložnost, da okusijo igranje na svetovnem prvenstvu. Zdaj bomo pospravili to tekmo in se začeli pripravljati na naslednje tekmece, Združene države Amerike."

Poizkusili bomo zaustaviti njihov (ameriški, op. p.) protinapad in ustvariti igro pet na pet. Naš adut je tudi izkušenost.
Memi Bečirović

Drugi tekmec bo povsem drugačne kakovosti kot Tunizija. Tega se dobro zavedajo tudi v našem taboru. "Seveda nas čaka zelo težka tekma. Američani so izjemni atleti. Ampak poizkusili se jim bomo postaviti po robu," pravi Bečirović. In kakšen je recept za učinkovito igro proti prvim favoritom prvenstva? "Poizkusili bomo zaustaviti njihov protinapad in ustvariti igro pet na pet. Naš adut je tudi izkušenost. Če bomo uspešni v tem, nas čaka zelo zanimiva tekma, če pa ne ... Zagotovo pa so favoriti."

Kot, da bi igrali doma! Fantje jih (navijače, op. p.) še kako dobro čutijo in pravijo, da je vzdušje fenomenalno.
Memi Bečirović

V nečem pa bodo Slovenci zagotovo boljši od Američanov. V navijačih. Tudi v nedeljo jih bo več kot štiri tisoč glasno navijalo v dvorani Abdi Ipekci. Seveda selektor Bečirović ni mogel mimo njih: "Oni so izjemno velik faktor. Kot, da bi igrali doma! Fantje jih še kako dobro čutijo in pravijo, da je vzdušje fenomenalno. Lahko je igrati, ko te podpira taka množica ljudi."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.