Šport
18 ogledov

Becker: "Murray igra kot Arsenal"

Murray je po mnenju Beckerja preveč navezan na mamo. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Potem ko Andyju Murrayu kljub dobrim igram že veliko let ne uspe osvojiti grand slam turnirja, se je zdaj oglasil nekdanji tenisač Boris Becker in Škota označil za maminega sinčka.

Nemec je za Mirror izjavil, da je eden izmed razlogov, da škotski tenisač Andy Murray še ni osvojil grand slama tudi to, da ima pretesno razmerje z materjo. Andyjeva mama Judy Murray, sicer teniška trenerka, je na turnirjih praviloma vedno ob Andyju in Becker verjame, da je to odraz pomanjkanja zrelosti na Škotovi strani. ''V veliko pogledih je Murray videti mlajši od 23 let,'' je povedal Becker in dodal: ''Denimo, kako blizu si je s svojo materjo. Ali pa to, da je že tri ali štiri leta z istim dekletom. To je nekaj, česar običajno ne počneš pri 23 letih, ampak pri 19 oziroma 20. Mogoče dozoreva nekoliko počasneje in to se kaže na igrišču."

 

A Nemec se ni ustavil zgolj pri tem, obregnil se je še ob Škotovo (ne)zrelost. ''Na teniškem igrišču si sam, nikogar ne moreš vprašati, kako moraš odigrati pomembne točke. Moraš biti prepričan v to, kar počneš. Temu pravimo zrelost. Opažam, da Andy še vedno ni dovolj zrel, da bi lahko izbiral prave odločitve na grand slamih.''

 

Becker, ki je prvi grand slam turnir osvojil pri 17 letih, še dodaja, da je za Murraya dovolj časa, da osvoji kakšnega izmed največjih turnirjev na svetu. Za Škota pa je našel tudi zanimivo primerjavo. "On je kot nogometaši Arsenala, ki so videti lepo in igrajo dobro, toda trofej ne osvajajo in njihovi navijači tako postajajo nestrpni.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.