Šport
24 ogledov

Bedene hitro končal v Wimbledonu

Aljaž Bedene Saša Despot
Aljaž Bedene je v kvalifikacijah za tretji grand slam v Wimbledonu obstal že v prvem kolu, kjer je bil z 2:0 v nizih boljši James Duckworth. Andreja Klepač uspešna v dvojicah v Hertogenboschu, napredovala tudi Katarina Srebotnik.

Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je neuspešno nastopil v kvalifikacijah za tretji grand slam sezone v Wimbledonu. V prvem kolu je 16. nosilec kvalifikacij in 111. igralec s svetovne lestvice moral priznati premoč Jamesu Duckworthu. Avstralec, sicer 194. igralec na lestvici ATP, je zmagal s 6:3 in 7:6 (0).

Klepačeva uspešna v Hertogenboschu

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je uspešno začela turnir v Hertogenboschu. V prvem kolu dvojic je skupaj z Avstralko Anastasio Rodionovo premagala Nizozemki Indy De Vroome in Demi Schuurs s 6:2, 2:6, 10:5. Klepačeva in Rodionova se bosta v drugem krogu merili z boljšima iz dvoboja med prvima nosilkama, Italijankama Saro Errani in Roberto Vinci, ter Grkinjo Eleni Danilidu in Japonko Riko Fudživara.

Kata napredovala v Eastbournu

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je turnir v Eastbournu z nagradnim skladom 637.000 dolarjev začela z zmago. V prvem kolu dvojic je skupaj s Čehinjo Kveto Peschke, s katero sta drugi nosilki, premagala Čehinjo Andreo Hlavačkovo in Rusinjo Galino Voskobojevo s 7:5 in 6:3. Srebotnikova in Peschkejeva se bosta v drugem krogu merili z boljšima iz dvoboja med Madžarko Timeo Babos in Tajvanko Su-Wei Hsieh ter Poljakinjama Klaudio Jans-Ignacik in Alicjo Rosolsko.

Wimbledone, kvalifikacije, 1. kolo:

James Duckworth (Avs) : Aljaž Bedene (Slo) 6:3, 7:6 (0)

Hertogenbosch, WTA (220.000 USD), 1. kolo, dvojice:

Andreja Klepač/Anastasia Rodionova (Slo/Avs) : Indy De Vroome/Demi Schuurs (NIz) 6:2, 2:6, 10:5

Eastbourne, WTA (637.000 USD), 1. kolo, dvojice:

Katarina Srebotnik/Kveta Peschke (Slo/Češ/2) : Andrea Hlavačkova/Galina Voskbojeva (Češ/Rus) 7:5, 6:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.