Šport
23 ogledov

Bedene kljub eksploziji do zmage

Bedenetu eksplozija ni prišla do živega. (Foto: Facebook)
1/3
Žurnal24 main
Član slovenske reprezentance Davisovega pokala Aljaž Bedene se je v ponedeljek ob 5. uri zjutraj po brazilskem času v hotelu mesteca Blumenau soočil z grozo. Prebudila ga je glasna eksplozija.

Kljub jutranji eksploziji in motenemu spancu pa je Bedene še isti dan v večernih urah prišel do zmage (6:4, 6:4) v prvem kolu challengerja proti Argentincu Juanu Pablu Brezickiju. V drugem kolu se bo Ljubljančan tako pomeril z Ekvadorcem Giovannijem Lapenttijem (166. igralec sveta).

Enaindvajsetletni Ljubljančan Aljaž Bedene se je po zmagi na turnirju serije challenger v Barletti prejšnjo nedeljo prebil med elitno tristoterico svetovnih tenisačev. Tako je 21-letnik na lestvici ATP končno prišel blizu mest, ki bi mu prihodnji mesec omogočila igranje v kvalifikacijah za nastop na drugem vrhuncu sezone – Odprtem prvenstvu Francije. Novim izzivom naproti je Bedene odšel v Brazilijo, natančneje v mesto Blumenau, na turnir z nagradnim skladom 24 tisoč evrov. V kvalifikacijah je s 6:2 in 6:3 odpravil Argentinca Patricia Herasa (475. na svetu), Perujec Ivan Miranda (531. na svetu) pa mu je v tretjem nizu dvoboj predal. V ponedeljek, na dan tekme prvega kola glavnega tekmovanja, je Aljaž doživel precej nenavadno in predvsem glasno budnico. "V pritličju je eksplodirala cisterna, najbrž napolnjena s plinom. Na srečo takrat nikogar ni bilo spodaj," je član slovenske reprezentance izkušnjo podoživel na socialnem omrežju Facebook. Bedene je nastanjen v tretjem nadstropju neposredno nad mestom, kjer je počilo, in ob eksploziji so mu v sobi popokala okna.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.