Šport
19 ogledov

Bedene klonil v izjemno tesnem dvoboju, Žemlja naprej

aljaž bedene EPA
Aljaž Bedene je izpadel v drugem krogu teniškega turnirja v Londonu z nagradnim skladom 779.665 evrov. Po hudem boju in treh odigranih nizih ga je premagal 19. igralec sveta Sam Querrey. Šele prvi krog pa je na istem turnirju igral Grega Žemlja in bil uspešen, premagal je domačina Kyla Edmunda z 2:0.

Dvoboj drugega kroga med Aljažem Bedenetom in Samom Querreyem v predelu Queens v Londonu je bil zaradi dežja večkrat prekinjen, enkrat je Bedene na travnati površini tudi grdo padel. Po dveh urah in pol čiste igre pa se je napredovanja veselil 25-letni in skoraj dva mera visoki Američan Sam Querrey.

Slednji je prvi niz dobil v podaljšani igri z 11:9, v drugem je bil v končnici boljši 23-letni Ljubljančan, odločilnega tretjega pa je znova v "tie breaku" dobil šesti nosilec Querrey s 7:5.

Žemlja igral šele prvi krog

Grega Žemlja se je zanesljivo uvrstil v drugi krog turnirja v Queensu. V uvodnem krogu je premagal povabljenca na turnir, Kyla Edmunda iz Velike Britanije, s 6:4, 7:6.

Najboljši slovenski tenisač se bo v drugem krogu pomeril z Ukrajincem Sergejem Stahovskim, 114. igralcem z lestvice ATP.

Queens (779.665 evrov):

2. krog:
Sam Querrey (ZDA/6)
 : Aljaž Bedene (Slo) 7:6 (9), 5:7, 7:6 (5).

1.krog:
Grega Žemlja (Slo) : Kyle Edmund (VB) 6:4, 7:6 (4)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.