Šport
8 ogledov

Bedene kot Nadal

Aljaž Bedene (desno) je prišel do daleč največjega uspeha v svoji karieri. (Foto Žurnal24 main
Slovenski teniški reprezentant Aljaž Bedene je v finalu challenger turnirja z nagradnim skladom 42.500 evrov v Barletti na jugu Italije z 2:0 v nizih premagal domačina Filippa Volandrija.

Aljaž Bedene je z zmago na turnirju v Barletti prišel do daleč največjega uspeha v svoji karieri. Slovenski reprezentant je v finalu 42,500 evrov vrednega turnirja suvereno opravil z domačinom Filippom Volandrijem (v karieri najvišje na 25. mestu lestvice ATP) in ga premagal s 7:5 in 6:3 ter tako zaključil sanjski teden. Zanimivo, da je 488. igralec sveta na turnir prišel s posebnim povabilom organizatorjev na koncu pa si pokril vso konkurenco.

Po Blažu Kavčiču in Gregi Žemlji je Bedene tretji Slovenec, ki se lahko pohvali z zmago na turnirju serije challenger. Z zmago je Bedene v žep pospravil 6,150 evrov in 90 točk. Zanimivo, da so v Barletti v preteklosti zmagovala takšna imena kot so Rafael Nadal (2003), Nicolas Almagro (2004) in Richard Gasquet (2005).

Bedene je imel v prvem nizu kar 13 priložnosti za odvzem servisa nasprotniku, a je izkoristil le tri, medtem ko je bil njegov nasprotnik veliko bolj učinkovit, saj je od štirih priložnosti izkoristil dve. Kljub temu pa Slovenca to ni stalo zmage. Ključni odvzem servisa je Bedenetu uspel pri rezultatu 6:5. V drugem nizu se je igra prelomila v osmi igri, ko je Bedene prišel še do drugega brejka in vodstva s 5:3, nato pa je zanesljivo dobil še igro na svoj servis, kar je bilo dovolj za prvo zmago na turnirjih serije challenger.

Challenger, Barletta, finale:

Aljaž Bedene (Slo)
: Filippo Volandri (Ita) 7:5, 6:3

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.