Šport
23 ogledov

Bedene ne sme igrati za Veliko Britanijo

Aljaž Bedene Reševalni pas/Twitter
Komite Mednarodne teniške federacije (ITF) zadolžen za tekmovanje v Davisovem pokalu, je zavrnil prošnjo Aljaža Bedeneta, da zaigra za Veliko Britanijo.

Komite je obravnal tri prošnje, polega Aljaža Bedeneta je zavrnil še Moldavca Maxima Dubarenca, ki želi zastopati Belorusijo, sprejel pa je željo Jamajčana Dustina Browna so zapisali na tenisportal.si. Slednji bo v Davisovem pokalu odslej lahko branil barve Nemčije. Brown je rojen v Nemčiji, mati je Nemka, oče pa Jamajčan. Doslej je enkrat že zaigal za jamajško reprezentanco.

Po pravilu, to je začelo veljati na začetku tega leta, teniški igralec sicer v svoji karieri ne sme zastopati več kot ene države v Davisovem pokalu. Bedene je za Slovenijo v najprestižnejšem ekipnem tekmovanju nastopal v letih 2010, 2011 in 2012, pritožbo pa je osnoval na dejstvu, da je za spremembo potnega lista zaprosil že pred pravilom, ki je v veljavo stopilo z novim letom.

Ima podporo Murryja

Tudi v Veliki Britaniji se je ob njegovem državljanstvu dvignilo nekaj prahu. S tem, da bi Bedene zaigral v Davisovem pokalu se niso strinjali predvsem igralci, ki se nahajajo za njim na lestvici ATP, podprl pa ga je prvi zvezdnik otoškega tenisa Andy Murray"Torej nekdo postaja Britanec, čeprav je že prej nastopal za svojo državo. To mi ne zveni prav," je sicer že maja na twitterju tako zapisal Dan Evans, Murray pa je kasneje izjavil: "Če bi bil 500. na svetu, se ne bi nihče oziral na njegov prihod. Tako pa pač ogroža pozicijo nekaterih. Trenutno je vsekakor številka 2 britanskega tenisa."

"Lahko se pritožujejo, še bolje pa bi bilo, da bi fantje, ki so uvrščeni pod njim, na primer James Ward, Kyle Edmund in Liam Broady, to uporabili kot motivacijo. Če bo lahko zaigral v Davisovem pokalu, se bodo ti fantje morali dokazati. Aljaž je dober igralec, a to sta tudi James in Kyle, Liam pa je napredoval. Aljaž vsak teden nastopa na turnirjih ATP, to pa manjka ostalim," je še povedal Škot.

Bedene se bo na odločitev ITF pritožil. To mora storiti v roku 30 dni.

Komentarjev 1
  • Dixon 13:46 01.junij 2015.

    Andy ga je podprl, ker ve da rabi doberga igralca v reprezentanci, če hočejo kaj doseči. Ampak tenis v VB je v k***u (z izjemo Andya), zato bo tam tudi ostal.