Šport
66 ogledov

Bedene po štirih urah in pol izločil Hrvata

Aljaž Bedene
Slovenec z britanskim potnim listom Aljaž Bedene je zmagal v 1. krogu OP Velike Britanije.

Aljaž Bedene je po štirih urah in 24 minutah izločil hrvaškega veterana Iva Karlovića, dvoboj je bil odločen po prvem odvzemu servisa na obračunu. Ta se je zgodil v 14. igri petega niza, vsi prejšnji so se namreč končali po podaljšani igril.

Britanski igralec številka tri, kot o Bedenetu govorijo v Veliki Britaniji, je slavil z izidom 6:7 (5), 7:6 (6),6:7 (7), 7:6 (7) in 8:6. Karlović je zbral 44 asov, Bedene 27. Oseminpedeseti igralec sveta se bo v naslednjem krogu pomeril s teniškim igralcem iz Bosne in Hecegovine Damirjem Džumhurjem.

"Bedene je zasluženo lahko navdušen nad zmago, enako pa so lahko z njegovim uspehom zadovoljni vsi visoko postavljeni igralci, saj si ne želiš dvoboja s Karlovićem. Ta fant ima enega izmed treh, štirih najboljših servisov v zgodovini tenisa. Tudi, če je star 83, ali kolikor že je," je v svojem stilu dvoboj za BBC pokomentiral legendarni ameriški teniški igralec John McEnroe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.