Šport
125 ogledov

Bedene razmišlja o ponovnem igranju za Slovenijo

Aljaž Bedene Profimedias
Aljaž Bedene resno razmišlja, da bi na mednarodni sceni znova nastopal za slovenske barve.

Sedemindvajsetletni Aljaž Bedene je od leta 2015 britanski državljan, v tem času pa mu ni uspelo, da bi v Davisovem pokalu zaigral za Veliko Britanijo. V preteklosti je namreč že nastopal za Slovenijo, pravila pa ne dopuščajo njegovega igranja za drugo reprezentanco.

A Bedene si želi zaigrati na naslednjih olimpijskih igrah, pogoj za to pa je igranje Davisovega pokala. "Olimpijske igre so sanje vsakega športnika," je za BBC dejal Bedene po zmagi v prvem krogu OP Francije. "Pogledati moram, kaj se da narediti. Trenutno zastopam Veliko Britanijo, vendar si resnično želim igrati na olimpijskih igrah," pravi 52. igralec sveta.

Bedene je trenutno tretji najboljši Britanec na ATP lestvici, kar pa mu nekateri ne priznavajo. Dan Evans je pred kratkim na primer izjavil, da se še vedno smatra za tretjega najvišje uvrščenega Britanca.

"V času sezone na pesku veliko časa preživim v Sloveniji, moja zaročenka pa se želi vrniti v domovino. Tam želi uspeti v svoji karieri. Veliko potujem, ni lahko, a želim si čim več časa preživeti z njo. Še vedno imam hišo v Angliji, moj dom je še vedno tam. Vedno me smatrajo za rojenega v Sloveniji, vendar imam rad tudi Veliko Britanijo. Počutim se Slovenca in Britanca," je dejal Bedene.

Ta bi moral pred olimpijskimi igrami v Tokiu po pravilih vsaj trikrat zaigrati za Slovenijo, to pa pomeni, da bi moral teniško državljanstvo spet zamenjati vsaj pred sezono 2019. Bedene seveda še ima slovenski potni list, do zastopanja za Slovenijo pa bi moral seveda popraviti tudi skrhane odnose s teniško zvezo in nacionalnim olimpijskim komitejem.

V primeru, da znova nastopi za slovensko reprezentanco, se Bedenetu sicer najverjetneje obeta zamera z britanske strani, kjer so se v zadnjih dveh letih trudili, da bi pri Mednarodni teniški zvezi v primeru Bedeneta naredili izjemo pri igranju za drugo izbrano vrsto v Davisovem pokalu.

Komentarjev 2
  • Avatar olor
    olor 08:06 30.maj 2017.

    Ta tud ne ve kaj bi rad, drgač pa kar tam naj ostane mulo.

  • OF 07:27 30.maj 2017.

    Malo tu malo tam. Kar v UK naj ostane, ne moreš bili malo Slovenec malo ne, ali si ali nisi.