Šport
48 ogledov

Beg 50., v nedeljo v akciji Bogataj

Takole je Bogataj pred enim mesecem slavil zmago na mladinskem EP, to nedeljo ga Žurnal24 main
V italijanski Offidi se je začelo svetovno mladinsko kolesarsko prvenstvo. V prvi disciplini, kronometru, so imeli Slovenci le enega predstavnika; Uroš Beg je zasedel 50. mesto.

Zmagal je Luksemburžan Bob Jungels, ki je 28,5 kilometra dolgo progo prevozil v 40 minutah in petih sekundah. Nemec Sasha Sütterlin je zaostal 27, Američan Lawson Craddock pa 29 sekund. Zaostanek slovenskega aduta Uroša Bega je znašal šest minut in 39 sekund.

"Uroš se v težkih pogojih ni znašel. Ni se dobro počutil, posledica je slab dosežek. A za nas to ni nikakršno presenečenje, saj kronometer ni naša disciplina," je dejal selektor Marko Polanc, ki več pričakuje od nedeljske cestne dirke, na kateri bodo nastopili evropski prvak Blaž Bogataj, Simon Pavlin, Luka Pibernik, Tim Mikelj, Nejc Bešter in Jan Polanc.

"Taktika bo tokrat podrejena Janu, ki mu težak profil proge najbolj ustreza. Če pa se ne bo odvijalo po naših željah, bomo vmes taktiko spremenili. Prepričan sem, da po evropskemu prvenstvu lahko dosežemo še en odmeven rezultat," je optimist Polanc starejši.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.