Šport
17 ogledov

Begić in Vidmar preskočila Azzurre

Murić Dragić Maljković Slovenija Italija EuroBasket Stožice Ljubljana Vidmar Saša Despot
Slovenija je proti Italiji dominirala pod obročem in v skoku. Veliko zaslug za pomembno zmago ima centrski dvojec Mirza Begić-Gašper Vidmar, ki je v odločilnih trenutkih zaprl vse poti do slovenskega koša.

"Vzdušje je bilo vrhunsko in navijači so bili resnično naš šesti igralec. Italija je zelo kakovostna ekipa z odličnimi strelci, tako da so imeli naši zunanji igralci veliko dela, ki pa so ga odlično opravili. V dvoboj smo krenili z željo, da odigramo zelo agresivno vseh 40 minut in tokrat nam je to tudi uspelo," je v mešani coni, kjer igralci dajejo izjave novinarjem, razmišljal Mirza Begić, ki je proti Italijanom zbral osem točk in šest skokov, dobro partijo pa je okronal s štirimi blokadami.

O četrtfinalu (še) ne razmišljajo

Jutri bo na sporedu morda že ključni dvoboj na poti do četrtfinala, zato si v slovenskem taboru daljšega slavja ne smejo privoščiti. To je popolnoma jasno tudi Begiću: "Grki so pokazali, da so zelo močni, zato moramo izkoristiti ta dan počitka in se dobro pripraviti na nov dvoboj. O četrtfinalu še ne smemo razmišljati."

V trenutkih, ko je Begiću zmanjkalo sape, ga je na parketu več kot dostojno zamenjal Gašper Vidmar, ki je v 16 minutah prispeval devet točk in štiri skoke: "Navijači so nam dali dodaten polet. Vsi italijanski košarkarji so odlični strelci, zato smo si morali v obrambi zelo pomagati. V napadu je žoga dobro krožila in mirno smo iskali odprtega igralca. Italijani so v prvem polčasu odlično zadevali za tri trojke, mi pa nismo popuščali in jim nismo dovolili, da nam pobegnejo. Grki so zelo izkušeni, tako da se nam obeta težko delo."

Grki favoriti za najvišja mesta

Nove težke naloge se zaveda tudi pomočnik selektorja Gašper Potočnik: "Za nami je zelo dobra tekma. Naši fantje so dali vse od sebe in lahko jim samo čestitam. Vse pohvale tudi našim navijačem, saj je resnično izjemen užitek igrati v takšnem vzdušju. Sedaj bomo vse misli usmerili proti Grčiji, ki je na dvoboju s Španijo dokazala, da še vedno sodi med favorite tega prvenstva. Verjamem, da bomo Grke dočakali pripravljeni."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.