Šport
66 ogledov

Belgijec do uspeha kariere, na vrhu brez sprememb

Jonas Van Genechten Profimedias
Belgijec Jonas Van Genechten je zmagovalec sedme etape dirke po Španiji, ki se je po 158,5 km s sprintom končala v Puebli de Sanabrii. Vodilni na dirki ostaja Kolumbijec Darwin Atapuma.

Dan je spet zaznamoval beg. Najprej je srečo poizkusila šesterica, katero je glavnina ujela 43 km do cilja. Astana je narekovala močan ritem in pripravljala teren za akcijo, 29 km do cilja pa se je izkazalo, da bosta srečo poizkusila dva njena kolesarja.

Dario Cataldo je potegni prvi, pogledal nazaj, sledil mu je Luis Leon Sanchez, njemu pa še peterica. Sedmerica je kmalu ostala brez petih kolesarjev, sama pa sta vztrajala Sanchez in Simon Clarke. En kilometer do cilja sta še imela nekaj malega prednosti, vendar se je glavnina s sprinterji v ospredju približevala z veliko hitrostjo. Preostalo jima ni nič drugega, kot da pritisneta na pedala na vso moč, vendar sta brez možnosti ostala kakšnih 200 metrov pred koncem.

Van Genechten je prišel do najpomembnejše zmage v svoji karieri. Drugi je bil Italijan Daniele Bennati, tretji pa Španec Alejandro Valverde.

V skupnem seštevku ni prišlo do večjih sprememb. Prvi še vedno ostaja Atapuma, drugi Valverde in tretji Britanec Christopher Froome. Valverde je v primerjavi z Atapumo pridobil 20 sekund in zdaj za rdečo majico zaostaja osem sekund.

Smolo je imel Španec Alberto Contador, ki je v zadnjem kilometru padel ob še nekaterih tekmecih. V cilj je prišel 1:43 minute za zmagovalcem in z oddrgnjeno levo stranjo. "Nekdo me je zadel, zato sem padel. Leva stran ne izgleda najbolje, toda bomo videli. Zdaj se je zakompliciralo," je v cilju pojasnil Contador, ki je v skupnem seštevku z 12. mesta zdrsnil na 23. mesto, za rdečo majico zaostaja 3:19 minute.

Dirka po Španiji, 7. etapa:

1. Jonas Van Genechten (Bel/IAM Cycling) 3:55:44
2. Daniele Bennati (Ita/Tinkoff)
3. Alejandro Valverde Belmonte (Špa/Movistar)
4. Philippe Gilbert (Bel/BMC)
5. Kevin Reza (Fra/FDJ)
6. Gediminas Bagdonas (Lit/Ag2r)
7. Gianni Meersman (Bel/Etixx-QuickStep)
8. Kristian Sbaragli (Ita/Dimension Data)
9. Romain Hardy (Fra/Cofidis)
10. Tosh Van der Sande (Bel/Lotto Soudal)

Skupno:

1. Darwin Atapuma (Kol/BMC) 25:41:21
2. Alejandro Valverde (Špa/Movistar) + 0:08
3. Christopher Froome (VBr/Sky) 0:42
4. Nairo Quintana (Kol/Movistar) 0:48
5. Johan Esteban Chaves (Kol/Orica BikeExchange) 0:48
6. Leopold König (Češ/Sky) 1:09
7. Simon Yates (VBr/Orica-BikeExchange) 1:32
8. Peter Kennaugh (VBr/Sky) 1:37
9. Gianluca Brambilla (Ita/Etixx-QuickStep) 1:38
10. Daniel Moreno (Špa/Movistar) 1:38

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.