Šport
23 ogledov

Bell preprečil slavje Klodnickija

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Do konca koledarskega leta nas loči še nekaj dni, a kar se tiče letošnje pokeraške sezone, se je le ta konec tedna zaključila z zmagoslavjem Chrisa Bella na WSOP-Circuit turnirju v Atlantic Cityju.

Zadnji od turnirjev v sklopu novega regionalnega formata turneje je v AC pritegnil nekoliko manj igralcev, kot bi marsikdo pričakoval, saj je na Glavnem turnirju nastopilo le 136 tekmovalcev, izmed katerih pa se je, kot že rečeno, najbolj izkazal Bell, ki je v heads-up delu turnirja ugnal soimenjaka Klodnickija in si tako priigral svoj drugi letošnji prstan in 358.295$.

Finalna miza, na kateri se je 9 igralcev borilo za končno zmago, se je začela vse prej kot atraktivno, saj smo morali na prvo izločitev dneva počakati več kot štiri ure, preden se je kot prvi poslovil Seth Fischer, ki se je z {A-Clubs}{8-Clubs}, zaletel v {J-Spades}{J-Hearts} Jasona Burta. Skupne karte nobenemu od igralcev niso bile pretirano naklonjene, kar je na koncu pomenilo, da se je za mizo sprostilo prvo igralno mesto (9. mesto – 32.365$).

Kljub temu da se je pred tem nekajkrat uspešno podvojil in si tako podaljšal obstanek na finalki, se je kot naslednji poslovil Nick Mitchell, ki je z {A-Hearts}{J-Spades} vse svoje žetone spravil v igro na riverju, ko so na mizi že ležale karte {10-Hearts}{6-Hearts}{2-Diamonds}{3-Spades}{J-Hearts}. A njegov par ni zadoščal za zmago, saj je Micah Raskin, potem ko je izenačil njegov all-in, obrnil {10-Spades}{2-Spades} za skupno dva para in Mitchella poslal med gledalce (8. mesto – 40.538$).

Le nekaj minut kasneje se je moral posloviti tudi Jason Burt (7. mesto – 51.607$), potem ko se je, prav zanimivo, sam z {A-Clubs}{8-Clubs}, zaletel v par kraljic, ki jih je v rokah držal kasnejši prvak Chris Bell. Naslednji ki je ostal brez žetonov, je bil Andy Frankenberger (6. mesto – 66.758$), ki se je dolgo časa uspešno izogibal izločitvi, nato pa z {A-Spades}{2-Spades}, na flopu {5-Clubs}{4-Diamonds}{A-Hearts} oznanil svoj all-in, ki ga je Chris Klodnicki z {A-Clubs}{K-Spades}, ekspresno izenačil. Frankenberger je sicer imel še nekaj upanja na končno zmago, a je še zadnje pokopal {K-Hearts}, ki je padel na turnu in le še potrdil Klodnickijevo zmago.

Po petem premoru dneva, je bilo stanje po žetonih precej črno-belo, saj sta imela Klodnicki in Bell žetonov na pretek, medtem ko je imel Todd Terry pred seboj žetonov le še za nekaj več kot 6BB. Nič čudnega ni bilo tako, da je že takoj po vrnitvi za mizo, Terry zarinil s {Q-Hearts}{3-Hearts}, pri čemer pa je tako kot številni pred njim, padel v past Chrisa Klodnickija. Slednji je njegovo stavo izenačil z {A-Clubs}{8-Hearts} in nato že takoj na flopu ujel asa, ki je na koncu tudi zadoščal za zmago in Terryevo izločitev (5. mesto – 87.808$).

Klodnicki je nato zrežiral tudi naslednjo izločitev, potem ko je s {6-Hearts}{6-Diamonds} izenačil all-in Micaha Raskina, ki je svojih poslednjih 396.000 žetonov spravil v igro s {K-Clubs}{10-Hearts}. Skupne karte {A-Spades}{9-Hearts}{8-Diamonds}{4-Diamonds}{9-Diamonds} do konca niso spremenile razmerja moči, kar je pomenilo, da se je Klodnicki le še okrepil v vodstvu, medtem ko se je moral Raskin posloviti (4. mesto – 117.457$).

Kljub močnemu vodstvu, pa je Klodnicki nato vajeti igre prepustil svojemu soimenjaku Chrisu Bellu, ki je svojo priložnost dobro izkoristil. Med drugim je na poti do naslova tako najprej tudi izločil Ketana Pandyo, potem ko je s {Q-Spades}{Q-Hearts} premagal Pandyin par {10-Spades}{10-Diamonds} (3. mesto – 159.851$).

S to zmago se je Bell povsem približal Klodnickiju, vendar je bilo na končni razplet vendarle bilo treba počakati še nekaj dodatnih iger. Potem ko sta oba igralca imela pred seboj okrog štiri milijone žetonov, pa je prišlo do končne odločitve v eni od na videz najbolj nenevarnih iger.

Takrat je na flopu {5-Diamonds}{3-Hearts}{6-Clubs} Bell, kot tolikokrat pred tem, v igro spravil 75.000 žetonov, Klodnicki pa je letvico nato povišal na 225.000 žetonov. A v nasprotju s prejšnjimi igrami, ko je izzivalec v tej situaciji navadno odnehal, si je Bell tokrat vzel nekaj trenutkov za premislek, nato pa oznanil svoj all-in. Klodnicki je njegovo stavo izenačil, vendar ker nihče od osebja ni vedel, koliko ima pred seboj kateri od igralcev, ni bilo jasno, kateri od igralcev bo v primeru poraza izločen.

Bell je nato obrnil {3-Spades}{3-Clubs} za set trojk, medtem ko je Klodnicki v rokah držal {6-Hearts}{4-Diamonds} za par šestic in vlečko lestvice. Slednji je tako kljub zaostanku imel še vedno precej možnosti, da izvleče zmago, a sta ga nato preostali skupni karti - {9-Diamonds} in {Q-Clubs} povsem zgrešili in tako je potem, ko je osebje preštelo vse žetone, postalo jasno, da je novi prvak Chris Bell!

Bell, ki si je to poletje že priigral en WSOP-C šampionski prstan, si je tako priigral še enega, medtem ko se je moral Klodnicki zadovoljiti z osvojenim naslovom podprvaka in nagrado v višini 221.452$.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.