Šport
21 ogledov

Belorusi kaznovali zadnji poskus Risov

slovenija belorusija sp Kristan ostrava reprezentanca
1/13
EPA
Slovenska hokejska reprezentanca je na prvi tekmi svetovnega prvenstva na Češkem izgubila proti Belorusiji z 2:4 (1:2, 0:1, 1:1).

V slovenski izbrani vrsti ni bilo Jana Urbasa, ki je zaradi povišane telesne temperature prikovan na posteljo. Od Anžetu Kopitarju in Janu Muršaku je tako priložnost dobil Miha Verlič.

Beloruski selektor Dave Lewis je v ekipo uvrstil tudi kapetana Alekseja Kaljužnija, ki se je v četrtek, kot kaže, le lažje poškodoval.

Belorusi so s strelom od daleč, ki ga je sprožil Andrei Stas, povedli v 11. minuti, vendar so se veselili le nekaj sekund, saj je na drugi strani izenačil Žiga Jeglič. Poravnan izid pa je trajal le dve minuti. Belorusi so z agresivno igro pred vrati Roberta Kristana in neodločnem posredovanju naših branilcev še drugič povedli z golom Andreaj Kosticina

''Nismo bili povsem pravi. Čas je, da se zberemo in drugi del začnemo drugače. Najprej je treba biti bolj sproščen, manj komplicirati in več drsati,'' je po koncu tretjine dejal strelec zadetka Jeglič.

V četrti minuti druge tretjine so Belorusi povišali vodstvo. Kristan je krenil iz vrat in ubranil napad varovancev Dava Lewisa, odbit plošček pa je v prazno mrežo pospravil Kaljužni. Nasprotnik je v nadaljevanju druge tretjine prevzel pobudo in rise prikoval na obrambno polovico.

Pred iztekom druge tretjine se je z lepim preigravanjem izkazal Muršak, vendar je bil vratar na mestu. Zadnje minute so minile v znamenju slovenskih hokejistov, ki so bili nagrajeni z bučnim aplavzom, a rezultatska tabela je ostala nespremenjena. ''Dajmo, Slovenci,'' so skandirali navijači, ki so začutili, da risi še niso vrgli puške v koruzo. ''Nekaj stvari je, ki jih bo potrebno popraviti. Nič še ni izgubljeno. To ni naša igra, ki jo znamo pokazati. Belorusi so dobro pripravljeni na nas. Čakajo nas in izkoriščajo protinapade,'' je po 40 minutah igre dejal Klemen Pretnar

Zadnja tretjina se je zaradi počenega pleksi stekla začela z manjšo zamudo. Risi so v uvodnih minutah prevzeli pobudo, a je bil Kevin Lalande kljub veliki gneči pred golom vseskozi na pravem mestu. Prevlado Slovenije je kronal Žiga Pance, ki je v 52. minuti znižal na 2:3. Risi so v izdihljajih srečanja tvegali vse in poskusili brez vratarja, kar se ni obrestovalo. Končni izid je v zadnji minuti srečanja postavil Alexander Kitarov, ki je po napaki slovenske izbrane vrste prehitel Kopitarja in zadel v prazna vrata.

Naslednji nastop izbrance selektorja Matjaža Kopitarja čaka že v nedeljo ob 12.15, tekmec pa bo svetovni prvak Rusija.

''Z razlogom sem bil jezen. Vse, kar smo delali na treningih in v pripravah, je šlo v drugo smer. Tekem se na takšni ravni ne more zmagovati z dvema napadoma. Čakati, da boš samo del tega ali da bo nekdo vse rešil, ne moreš. Začetek je bil slab, v drugi tretjini smo bili še slabši. V tretji smo prišli tako daleč, da bi si zaslužili izenačenje. A če hočeš izenačiti, moraš streljati. Zdaj smo, kjer smo. Biti moraš bolj lačen golov. Mi pa še kar iščemo neke prazne gole," je za STA povedal slovenski selektor.

Svetovno prvenstvo v hokeju, 2. dan:

skupina B

Slovenija : Belorusija 2:4 (1:2, 0:1, 1:1)
Jeglič (11), Pance (52); Stas (11), Kosticin (13), Kaljužni (24), Kitarov (60)

Slovaška : Danska 4:3* (0:0, 0:1, 3:2, 0:0, 1:0) 
Sersen (49), Viedensky (50), Granak (52), Dano (65); Björkstrand (26), Hardt (50), Nielsen (58)

Norveška : ZDA 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)
Ask (7); Lewis (13), Nelson (26)

* - po kazenskih strelih

skupina A

Švica : Avstrija 3:4* (1:0, 1:1, 1:2, 0:0, 0:1) 
Du Bois (2), Ambuhl (26), Bieber (52); T. Raffl (23), Lebler (44), M. Raffl (60), Komarek (65)

Francija : Nemčija 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)
Fleuri (51); Wolf (13), Reimer (59)

Latvija : Češka 2:4 (1:0, 1:3, 0:1)
Daugavinš (14), Redlihs (24); Jordan (23), Kovar (25), Jagr (33), Voraček (46)

* - po kazenskih strelih

Komentarjev 1
  • Avatar mike1968
    mike1968 17:25 02.maj 2015.

    Pa sem se moral, hočeš ali nočeš, zopet odzvati v zvezi naše Velike RTV Slovenija, za katero smo prisiljeni vsak mesec, vsi, ki s(m)o priklopljeni na električno omrežje, plačevati prispevek za »ŠIRJENJE MEGLE« in.....NADALJEVANJE NA :http://www.publishwall.si/igi.scinkavec/post/125283/hokej-in-nasa-rtv-slovenija