Šport
14 ogledov

Belorusi kot zadnji v drugi del

Belorusija. EPA
Rokometna reprezentanca Belorusije si je kot zadnja priigrala preostalo mesto, ki še vodi v drugi del evropskega prvenstva na Danskem.

Belorusi so danes z 29:23 premagali Črno goro v skupini D v Koebenhavnu. Prvo mesto v skupini so si z zmago nad Švedi s 25:24 priigrali Hrvati.

Za Črno goro pa je prvenstvo stare celine končano, prav tako za Srbijo, ki je danes v Aarhusu izgubila proti Franciji z 28:31. Olimpijski prvaki so vodilni v skupini C pred Poljsko, ki je po zaostanku z 10:14 nato s 24:22 le ugnala Rusijo in si prav tako zagotovila napredovanje. Čeprav so imeli Rusi enako število točk, se zaradi slabše razlike v golih poslavljajo z EP.

Že v četrtek so si drugi del zagotovili gostitelji Danci, svetovni prvaki Španci, Makedonci, Avstrijci, Islandci in Madžari.

Prvenstvo se bo na Danskem nadaljevalo že v soboto, tekme 1. kroga drugega dela bo v skupini I gostil Herning. Pari so Makedonija - Madžarska (16.00), Avstrija - Islandija (18.15) in Danska - Španija (20.30).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.