Šport
17 ogledov

Bendtner oglaševal irsko stavno hišo

bendtner portugalska danska Reuters
Portugalska je na drugi tekmi letošnjega evropskega prvenstva le uspela zabeležiti svoje prve tri točke. Veliki heroj je postal Silvestre Varela, ki je Portugalce do končne zmage popeljal v 87. minuti. Pod drobnogledom Uefe pa se je znašel strelec dveh danskih zadetkov Nicklas Bendtner.

V skupini B imajo možnost za napredovanje še vse štiri ekipe. Po zmagi nad Portugalsko se na prvem mestu s šestimi točkami prepričljivo nahaja Nemčija, medtem ko imata Danska in Portugalska po tri. ''Tisti, ki ne igramo od začetka, moramo biti ves čas pripravljeni, da ustrežemo željam selektorja,'' je povedal Varela, ki je v 84. minut zamenjal Raula Mierelesa.

Za Varelo, ki je odločilni gol zadel z majhne razdalje, je bil to prvi zadetek na mednarodnem nogometnem prizorišču. ''Tekmo bi morali že prej zaključiti v svojo korist. Imeli smo dovolj priložnosti,'' je povedal portugalski strateg Paulo Bento. Portugalci so z golom Pepeja in Postige povedli z 2:0, vendar se Danci niso predali in se z goloma Bendtnerja v 41. in 80. minut skoraj dokopali do točke. ''Izgubiti v zadnjih petih minutah je zelo težko. Osvojena točka bi bila glede na okoliščine za nas zelo dober rezultat,'' so povedali v danski reprezentanci.

Na srečanju pa je najbolj razočaral Cristiano Ronaldo, ki je zapravil vrsto lepih priložnosti. ''Ronaldo je eden najboljših igralcev na svetu, zelo dober kapetan in odličen vodja. Prepričan sem, da bo kmalu zadel. Danes nam ni mogel pomagati, a pomagal nam je, da smo sploh tu,'' je povedal Pepe. Za nameček je prvi zvezdnik Portugalske obračun končal z rumenim kartonom, ki ga je dobil po prekršku nad Williamom Kvistom. ''Na našo srečo Ronaldo danes bi bil v najboljši formi. A vseeno smo izgubili, zato sem prepričan, da je on tisti, ki ima nasmešek na obrazu,'' je povedal Andersen.

Razočaranje v nizozemski vrsti

Največje razočaranje letošnjega prvenstva so do tega trenutka zagotovo Nizozemci, ki jim tudi na drugi tekmi ni uspelo vknjižiti točke. Njhov krvnik je postal Mario Gomez, ki je z dvema goloma Nemcem zagotovil šesto točko v boju za napredovanje v četrtfinale.

''Čas se nikamor ni premaknil, obstal je. Pritiskali so in bilo je blizu vse do zadnjega trenutka, toda z Manuelom Neuerjem v vratih smo lahko nekoliko mirnejši,'' je povedal Gomez. ''Pričakovanja so bila velika že pred začetkom turnirja in osvojili smo šest točk proti dobrim ekipam, toda do finala je še daleč,'' je dodal Nemec.

Danski napadalec Bendtner prekršil stroga Uefina pravila

Danski reprezentančni napadalec Nicklas Bendtner, ki je v sredo dvakrat zatresel portugalsko mrežo, je na tekmi z namernim oglaševanjem irske stavne hiše "iz zasede" prišel navzkriž z Evropsko nogometno zvezo (Uefa).

Ko je Danec zatresel portugalsko mrežo, je malenkostno slekel hlačke, ravno dovolj, da so številne kamere in fotoaparati zabeležili napis na zgornjem robu spodnjic Paddy Power. Gre za irsko stavno hišo, ki je bila nad Dančevim dejanjem navdušena, manj pa so se takšnega spornega oglaševanja veselili na Uefi.

Pravila Uefe so glede tega jasna. Na dresih udeležencev evropskega prvenstva ne sme biti nikakršnega oglaševanja. Prav tako pa je Danec prišel v spor z domačo nogometno zvezo. Danska nogometna organizacija ima namreč sklenjeno pogodbo z drugo stavno hišo, zato napadalčevo ravnanje na zvezi "očitno lahko razumejo kot kršitev pokroviteljske pogodbe".

Komentarjev 3
  • freansa 13:38 15.junij 2012.

    Uh, hude boksarce. Pofukal bi ga.

  • Markan 15:56 14.junij 2012.

  • JackD 15:17 14.junij 2012.

    Ne vem, če je tu Bendtner prekršil kako pravilo. Kolikor vem, spodnjice ne spadajo pod dres ali opremo nogometaša ( so zaželjene, a ne obvezne). Poleg tega pravila UEFE pravijo, da ne sme imeti igralec dvigniti dresa, da bi razkril ...prikaži več majico s sloganom, dres pa tudi lahko dvigne toliko kot ga je (ne prek glave). Pa tudi če bi ga bolj, ga UEFA ne bi smela kaznovati, saj bi to moral storiti sodnik na tekmi. Sem pa prepričan, da bo UEFA po tem dogodku pravila spremenila.