Šport
16 ogledov

Beneški WPT-naslov ostaja doma

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Na glavnem turnirju WPT-ja v Benetkah je zmaga ostala doma. Alessio Isaia, ki je ugnal vso konkurenco, si je priigral svoj prvi WPT naslov ter 380.000€ nagrade.

Turneja WPT je že konec prejšnjega tedna obiskala tudi našo sosesko, saj so sosednje Benetke gostile prvo letošnjo evropsko postajo te svetovne poker turneje. Ta je v mesto na vodi očitno pritegnila igralce od blizu in daleč, tako da je na Glavnem turnirju s prijavnino 3.300€, skupaj nastopilo kar 523 tekmovalcev. Izmed teh je imel na koncu največ razlogov za zadovoljstvo Alessio Isaia, ki je ugnal vso konkurenco, ter si priigral svoj prvi WPT naslov ter 380.000€ nagrade. Da je WPT turnir res privabil tudi veliko število zvezd, priča podatek, da so svojih 3.300€ za nastop na turnirju, med drugim odšteli tudi asi kot so Max Pescatori, Dario Minieri, Dragan Galic, Jose "Nacho" Barbero, Max Lykov, Arnaud Mattern, David Vamplew in Jeff Hakim.

Že po prvem igralnem dnevu je vodstvo prevzel kasnejši zmagovalec Isaia, edini, ki je lahko z njim držal korak in ga je za eno noč tudi nasledil na vrh lestvice, pa je bil lanskoletni londonski EPT prvak David Vamplew. Zanimivo je, da sta prav Vamplew in Isaia, na koncu na finalko prinesla največ žetonov, vendar prvi svojega izhodišča ni znal najbolje izkoristiti in je turnir končal na tretje mestu.

Prvi se je moral tokrat s finalne mize posloviti domačin Renato Paolini, ki je zarinil v obeh prvih igrah večera. Pri tem mu je prvič uspelo pokrasti slepe stave, drugič pa mu je na pot stopil lanskoletni EPT Player of the Year Rus Max Lykov, ki je njegovo stavo izenačil z {A-Clubs}{K-Clubs}. Paolini je s {K-Diamonds}{J-Clubs} potreboval nekaj pomoči, da se še ohrani med živimi, a te pomoči ni bil deležen, tako da je bilo njegovih sanj o WPT naslovu kaj hitro konec (8. mesto – 31.960€).

Kljub temu da je hitro prišel do novih žetonov, pa ti niso prav dolgo ostali v njegovi lasti, saj je moral naslednji pot pod noge vzeti prav Rus Lykov (7. mesto – 43.370€). Slednji je na flopu {A-Clubs}{K-Clubs}{3-Diamonds} zarinil z {8-Clubs}{7-Clubs}, njegovo stavo pa je z {A-Spades}{A-Hearts} izenačil Emmanuel Rodrigues. Tudi Rusu karte niso bile naklonjene, saj je tudi potem, ko so na mizi že obležale vse skupne karte, ostal pri vlečki barve, ki ni zadoščala za zmago proti trisu asov.

Naslednji, ki je ostal brez žetonov, je bil še en domač up – Luca Fiorini, ki se je nesrečno zapletel v dvoboj s svojim rojakom in kasnejšim prvakom Alessiom Isaio. Forini je namreč v svoji zadnji igri vse upe polagal na {A-Clubs}{10-Spades}, medtem ko je Isaia v igro vstopil s precej slabšim {A-Hearts}{7-Clubs}. A Alessio je imel ta večer očitno na svoji strani tudi boginjo Fortuno, saj je slednji prav s poslednjo skupno karto ({7-Spades}), ujel svoj prepotrebni par sedmic, ki mu je prinesel zmago in Fiorinijev skalp (6. mesto – 57.830€).

Po stopinjah Italijana je kmalu zatem odšel tudi Adrien Camille Garrigues, ki je na riverju - {10-Spades}{8-Spades}{4-Clubs}{2-Spades}{6-Diamonds} oznanil svoj all-in, kljub temu, da je v rokah držal le {A-Diamonds}{4-Hearts}. Njegovo stavo je s {K-Spades}{4-Spades} izenačil Madžar Szabolcs Mayer in Garriguesa kaj hitro poslal med gledalce (5. mesto – 73.180€).

Na četrtem mestu je turnir končal Emmanuel Rodrigues, ki se je z {A-Clubs}{2-Clubs} zaletel v Davida Vamplewa in njegov par osmic. Rodriguesovih upov na zmago je bilo konec že na flopu {K-Spades}{9-Spades}{8-Diamonds}, potem ko je zmagovalec EPT turnirja v Londonu ujel še tretjo osmico in tako zabil še zadnji žebelj v njegovo krsto (4. mesto – 101.960€).

Podobno kot Lykovu pred njim pa so novi žetoni Vamplewu očitno prinesli nesrečo, saj je moral prav Škot le nekaj iger kasneje zapustiti mizo (3. mesto – 149.910€). Za Vamplewa je bil usoden Madžar Szabolcs Mayer, ki je z {A-Hearts}{J-Hearts} ugnal njegov {K-Spades}{Q-Spades} in se tako prebil v sklepni del turnirja.

Tudi zahvaljujoč zmagi v tej igri proti Škotu je Madžar v heads-up del turnirja vstopal z veliko prednostjo pred zasledovalcem, saj je imel Mayer pred seboj kar 12,865 milijona žetonov, medtem ko jih je imel Italijan Alessio Isaia zgolj 2,8 milijona. A kljub svojemu velikemu zaostanku, se Isaia ni predal, temveč je pametno počakal na svoje priložnosti in na koncu pripravil preobrat, katerega se ne bi sramovali niti hollywoodski scenaristi.

Po najdaljši heads-up bitki v zgodovini turneje WPT, ki je trajala kar neverjetnih 8 ur, se je namreč Italijan prebil iz ozadja in nato v zgolj nekaj igrah tudi dokončno opravil s svojim nasprotnikom. Za konec je v zadnji igri večera, Madžar že pred flopom zarinil s {Q-Clubs}{6-Clubs}, Italijan pa je njegovo stavo izenačil z {A-Hearts}{Q-Diamonds}. Skupne karte {8-Clubs}{4-Spades}{2-Spades}{3-Hearts}{J-Clubs} do konca nato niso več spremenile razmerja moči, kar je pomenilo, da je novi WPT prvak postal Isaia, Mayer pa se je moral na koncu zadovoljiti z osvojenim drugim mestom in 228.990€ nagrade.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.