Šport
1 ogledov

Benjaminu Karlu kristalni globus

Benjamin Karl ni skrival veselja ob osvojitvi kristalnega globusa. Žurnal24 main
Zadnji paralelni veleslalom sezone za deskarje na snegu je pirpadel Matthewu Morisonu, Rok Flander je bil 10. Zmagovalec paralelnih disciplin svetovnega pokala pa je postal Benjamin Karl.
 

Valmalenc, paralelni veleslalom (M)

1. M. Morison (KAN)
2. R. Fischnaller (ITA)
3. J. Reiter (ZDA)
10. R. Flander (SLO)
11. I. Šušteršič (SLO)
16. Ž. Košir (SLO)
20. R. Marguč (SLO)
37. J. Demšar (SLO)

Avstrijec Benjamin Karl je zmagovalec paralelnih disciplin svetovnega pokala v deskanju na snegu. Na zadnjem paralelnem veleslalomu v Valmalencu mu je za skupno zmago zadostovala uvrstitev v četrtfinale in osmo mesto, saj tudi njegov edini konkurent Francoz Mathieu Bozzetto ni bil dosti uspešnejši, zasedel je peto mesto.

Zadnjo tekmo je dobil Kanadčan Matthew Morison , ki je v osmini finala izločil Rok Flandra . Svetovni prvak v tej disciplini je bil z desetim mestom najboljši Slovenec, ta uvrstitev pa mu ni pomagala, da bi se dokopal do kolajne v skupnem seštevku. Izidor Šušteršič , je bil 11. izločil ga je na koncu drugouvrščeni Italijan Roland Fishnaller , Žan Košir 16., zanj je bil usoden Bozzetto, Rok Marguč 20., Jernej Demšar pa 37.

 

Valmalenc, paralelni veleslalom (Ž)

1. A. Karstens (NEM)
2. M. Gorgone (ZDA)
3. C. Riegler (AVT)

"Poskušal sem vse, a telo mi ni dovoljevalo boljšega nastopa. Morison me je gladko premagal, očitno je res v odlični formi. Že preden sem začel delati napake mi je ušel za dva metra. Šel sem na polno, a forma ni taka, da bi lahko računal na boljše uvrstitve. Sem pa zadovoljen, da sem se po štirih slabih nastopih vsaj delno vrnil na mesta, ki si jih želim. Pri tem mi je predvsem psihološko pomagala tudi nekdanja ekipa, s katero sem delal prejšnje sezone, tokrat pa me je prišla spodbujat v Valmalenco," je dejal Flander, ki je svetovni pokal končal na petem mestu, po zadnji tekmi ga je prehitel še Morison.


Rok Flander je na zadnji tekmi osvojil deseto mesto. © AFP

 
Kljub slabšem drugem delu - po prvem delu je bil v igri za skupno zmago, je Flander zadovoljen s sezono: "V danih okoliščinah moram biti zadovoljen. Dvakrat sem zmagal, bil še enkrat drugi. V drugem delu pa sem imel veliko smole. Najprej poškodba, potem težave z opremo, na koncu utrujenost. Tudi sama reprezentanca ni delovala, kot bi morala. Vodstvo naše zveze bo moralo zavihati rokave in rešiti težave. Nikogar ne bi obtoževal, vsi so delali po svojih močeh, toda menim, da bi moral biti na čelu naše reprezentance nekdo, ki ima vsaj toliko izkušenj, kot jih imam sam. Nekoga, ki bo točno vedel kje, kako in kdaj bomo trenirali in ne bo dovolil, da smo prepuščeni samemu sebi. Če reprezentanca ne bo dobila takega človeka, bom verjetno šel po poteh Dejana Koširja in se ločil od reprezentance, čeprav bom zaradi tega manj priljubljen. Preprepričan sem, da imamo v Sloveniji nekaj primernih ljudi."

Pri ženskah je bila v Valmalencu najboljša Nemka Anke Karstens , že pred zadnjo tekmo pa si je kristalni globus zagotovila Nizozemka Nicolien Sauerbreij . Glorija Kotnik v Italiji ni nastopila, saj se je v Stonehamu težje poškodovala.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.