Šport
8 ogledov

Berdych pošteno namučil Noleta

Novak Djoković Reuters
David Ferrer je na zaključnem turnirju v Londonu v prvi tekmi skupine A premagal Andyja Murrayja (6:4, 7:5), ki je po koncu priznal, da bi lahko po poškodbi, zaradi katere je med dvobojem zaprosil za zdravniško pomoč, turnir že zaključil. Na drugi tekmi skupine A je Novak Đoković, prvi igralec sveta, ugnal Čeha Tomaša Berdycha (3:6, 6:3, 7:6), a pokazal neprepričljivo predstavo in v tretjem nizu celo reševal zaključno žogico.

Najboljši teniški igralec sveta Srb Novak Đoković je dobil svoj uvodni dvoboj zaključnega turnirja ATP v Londonu z nagradnim skladom 5,9 milijona evrov. Po slabem začetku in težavam v nadaljevanju je vendarle strl odpor Čeha Tomaša Berdycha, na koncu ga je premagal s 3:6, 6:3 in 7:6 (3).

Đoković tokrat ni bil na ravni z večine dvobojev letošnjega leta. Proti Čehu je imel velike težave, že na samem začetku izgubil dve igri na svoj servis, v tretjem nizu pa je pri zaostanku 5:6 tudi rešil zaključno žogo.

"Berdych je bil danes večino časa boljši igralec. Bil sem v podrejenem položaju, toda dovolj borben, da sem se uspel rešiti. Nisem bil v najboljši formi, toda uspel sem izkoristiti praktično vse priložnosti, ki so se mi ponudile. To pa je tudi kakovost," je dejal Đoković, ki po letu 2008 lovi svojo drugo zmago na zaključnem turnirju. Z Berdychom se je pomeril devetič, osmič zmagal, zabeležil pa je jubilejno, 70. zmago v letošnji sezoni.

Murray padel že na Ferrerju

Andy Murray je pred domačim občinstvom pričakoval zmago, saj je Davida Ferrerja v zadnjih štirih dvobojih tudi štirikrat premagal. Murray je v London prišel dobro pripravljen, na zadnjih 18 tekmah je zabeležil 17 zmag, dobre igre pa so ga na svetovni teniški lestvici dvignile na tretje mesto, kjer je zamenjal Švicarja Rogerja Federerja.

Škot je imel med tekmo kar nekaj težav s poškodbo boka, zaradi česar je po prvem nizu prosil tudi za zdravniško pomoč. Murray, ki nikakor ni mogel prikazati svoje značilne igre, je tekmo končal pri 44 nevsiljenih napakah, na prvi servis pa je serviral le 46-odstotno uspešno. Igralca sta bila oba niza izenačena, vendar Murray kljub številnim priložnostim ni uspel zaključiti in dobiti niza, to pa je dvakrat uspešno izkoristil Ferrer.

"Žal mi je za vse ljudi tukaj in tudi za Andyja. Sva dobra prijatelja, vendar sem vesel zmage. Igral sem konstantno in dobro serviral, ko je bilo najbolj treba. Vem, da je imel Andy težave, toda sam sem le igral svojo igro," je po tekmi dejal zmagovalec dvoboja. "Jutri (v torek, op. a.) se bom odločil, če bom nadaljeval z igranjem. Če ne bi bilo slamov ali tega turnirja, potem ne bi igral," je pristavil Murray. Prvi kandidat, ki bi ob morebitnem slovesu zamenjal Škota na londonskem turnirju, je Srb Janko Tipsarević.

London, zaključni turnir, rezultati:

Skupina A

David Ferrer (Špa/5) : Andy Murray (VB/3) 6:4, 7:5

Novak Đoković (Srb/1)
: Tomaš Berdych (Češ/7) 3:6, 6:3, 7:5

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.