Šport
25 ogledov

Bernie zgrožen nad pomanjkanjem zvoka

Ecclestone cilj zastava Kitzbühel smuk svetovni pokal Streif EPA
Dirka v Avstraliji je ljubitelje formule ena presenetila z marsičim, tudi s presenetljivim zvokom novih motorjev.

Nova pravila pred začetkom letošnje sezone formule ena so odpravila stare osemvaljne kričave motorje in jih zamenjala s šestvaljniki. Številni ljubitelji so se spraševali, kakšna zvočna kulisa bo odslej bogatila dirke tega elitnega motošporta, odgovor pa so dobili na dirki v Melbournu. Sodeč po šefu tekmovanja Bernieju Ecclestonu so gledalci slišali zvok katastrofe.

"Nisem bil zgrožen ob zvoku, zgrožen sem bil ob njegovem pomanjkanju. Žal mi je, da se je potrdilo to, kar sem vseskozi govori; ti avti ne zvenijo kot dirkalniki. Ne vem, kaj se da storiti, a to moramo raziskati. Ne moramo čakati vso sezono, takrat bi lahko bilo že prepozno, spremembe morajo slediti kmalu," je bil neposreden Ecclestone, njegovo mnenje pa je podprto s številnimi jeznimi sporočili lastnikom moštev.

Da je zadeva resna, je očitno tudi zato, ker organizatorji velike nagrade Avstralije pripravljajo pritožbo, saj naj b bilo pomanjkanje zvoka v nasprotju s pogodbo. Gledalci so bili po njihovem mnenju prikrajšani za del užitka, saj so bili v nasprotju s preteklimi leti oni in cvileče Pirellijeve gume precej glasnejši kot avtomobili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.