Šport
20 ogledov

Bertoncelj in Pegan zlahka v finale

Sašo Bertoncelj je prejel najboljšo oceno kvalifikacij. (Foto: BOBO) Žurnal24 main
Sašo Bertoncelj, Aljaž Pegan, Fiona Novak in Teja Belak bodo nastopili tudi na sobotnem sporedu tekme svetovnega pokala v Moskvi, ko bodo na vrsti finalni nastopi.

Slovenski telovadec Sašo Bertoncelj je odlično opravil kvalifikacije na tekmi svetovnega pokala v Moskvi. Z oceno 15,175 točke se je kot prvi skupaj z olimpijskim podprvakom, Hrvatom Filipom Udejem, prebil v finale konja z ročaji. Drugo oceno kvalifikacij pa je na drogu prejel Aljaž Pegan in se prav tako gladko prebil med finaliste.

"Z nastopom sem zadovoljen, kako ne bi bil. Sem pa malo taktiziral, saj sem se tik pred zdajci odločil, da bom prikazal lažjo sestavo. Skušal pa sem jo čim lepše izvesti. To mi je tudi uspelo in prejel sem zelo dobro oceno," je uvodoma povedal Bertoncelj, pri komer pa v soboto ne bo več prostora za taktiziranje.

"Tekmoval bom z vajo z izhodiščno oceno 16,3 točke, poskusil jo bom lepo narediti, ker finale bo res močan. Upam, da bo dovolj za dobro uvrstitev. Napovedoval ne bi ničesar, saj je tekma res močna. Vse bom dal od sebe, in ker grem prvi na orodje, bi bilo lepo, da naredim dobro vajo in vržem rokavico tekmecem," je še povedal 25-letni telovadec Narodnega doma.

Ne glede na to, da gre za svetovni pokal najvišje kategorije, pa Bertoncelj in Pegan nista bila edina slovenska finalista. Med finalistke sta se namreč prebili tudi mladi telovadki Teja Belak in Fiona Novak. Belakova, ki je konec aprila dopolnila 16 let, se je to sezono v svetovnem pokalu že nekajkrat res izkazala, tokrat pa se je v finale preskoka prebila s šesto oceno kvalifikacij (13,725). Kar dva nastopa v finalu najboljše osmerice si je pritelovadila tudi Novakova, prav tako izjemno mlada telovadka, ki je v člansko kategorijo prestopila šele v letošnjem letu. Novakova je za sestavo na gredi prejela sedmo oceno kvalifikacij, na parterju pa ima osmo oceno. Na dvovišinski bradlji je imela Novakova (12,3) deseto oceno, Ivana Kamnikar (12,025) pa 12.

V moški konkurenci so imeli med Slovenci manj uspeha Žiga Britovšek, ki je padel s konja in je bil 24., na bradlji je podrsal z nogami po lestvini in kljub dobrim ocenam ostal brez finala, na krogih pa je nastopil bolj za trening. Gregor Saksida na tem orodju sicer ni naredil večje napake, ampak kar nekaj manjših in je bil 16.

Alen Dimic, ki se počasi vrača po skoraj devetmesečni odsotnosti zaradi poškodbe, se je predstavil na bradlji, kjer je padel z orodja pri enem najlažjih elementov, vajo na drogu pa je izpeljal do konca, a tudi na njem napravil napako in ostal brez finalnega nastopa.

Vsi finalni nastopi bodo na sporedu v soboto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.