Šport
30 ogledov

Bertoncelj in Petkovšek v finalu Pariza

Mitja Petkovšek se je v finale Pariza prebil z drugo oceno kvalifikacij. (Foto: Žurnal24 main
Mitja Petkovšek in Sašo Bertoncelj sta se uvrstila v finale na tekmi svetovnega pokala v Parizu. Bertoncelj je v kvalifikacijah dosegel tretji izid na konju z ročaji, medtem ko je bil Petkovšek na bradlji drugi.

V pariški dvorani Bercy ta konec tedna telovadci tekmujejo na prvi gimnastični tekmi za svetovni pokal A-kategorije. Na posameznem orodju je nastopilo le po 12 najboljših, finalne nastope, ki bodo v nedeljo, pa si je priborila le najboljša četverica na vsakem. Med Slovenci so si neposredno pravico do nastopa med dvanajsterico izborili Mitja Petkovšek, Sašo Bertoncelj, Aljaž Pegan in Teja Belak. Toda Pegan in Belakova, slednja tik pred zdajci, sta morala zaradi poškodb nastopa odpovedati. Oba slovenska telovadca bosta v Parizu nastopila tudi v finalu. Bertoncelj je na konju z ročaji izvajal vajo z izhodiščno oceno 16,500 točke, dosegel pa tretji izid (15,333). Najboljši v kvalifikacijah je bil Avstralec Prashanth Sellathurai (16,000).

Sem 'ful' zadovoljen. Ni bila lahka tekma, fantje so bili vrhunski, res je bilo 12 najboljših na svetu.
Sašo Bertoncelj
"Sem 'ful' zadovoljen. Ni bila lahka tekma, fantje so bili vrhunski, res je bilo 12 najboljših na svetu. Moje počutje pa ni bilo briljantno, zadnjih nekaj dni sem bil bolan. A vsaj vročina je popustila, tako da sem lahko tekmoval. Kljub vsemu mi je uspela vrhunska vaja, ocena 15,300 ni 'špas', šel sem novo vajo in je bilo dovolj za uvrstitev med najboljše štiri. Bilo je odlično, jutri pa bi jo rad še malo popravil, danes sem naredil še nekaj izvedbenih napak. Če bom popravil še nekaj drobnarij, bo ocena še malo višja," je pred nedeljskim nadaljevanjem optimističen Bertoncelj.

Petkovšek se je odločil za lažjo vajo z izhodiščem 16,200, z oceno 15,533 pa je dosegel drugi izid kvalifikacij. Neka tisočink boljšo oceno je prejel le svetovni prvak na bradlji z zadnjega prvenstva v Rotterdamu, Kitajec Feng Zhe (15,566). "Danes sem izvajal osnovno vajo, ker sem taktiziral. Videl sem, da je večina glavnih tekmecev pred mano 'kiksnila' in sem vedel, da bo dovolj že vaja za okoli 15 točk. Tudi seskok je bil zame soliden. Pred mano je le Kitajec, ki ima precej težjo vajo," je bil zadovoljen Petkovšek in razkril, kako se bo podal v finale: "Glavni tekmec v finalu bo seveda Kitajec, zaradi katerega bo treba delati težjo vajo v upanju, da jo bom naredil brezhibno in pa da je Kitajec ne bo naredil brezhibno. Tako bi se ga po spletu okoliščin dalo ujeti."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.