Šport
15 ogledov

Bertoncelj spet ostal brez finala

sašo bertoncelj EPA
Kljub izjemnega uspeha na Evropskih igrah v Bakuju, kjer je osvojil zlato medaljo, letošnja sezona za slovenskega telovadca Saša Bertonclja ni potekala po načrtih.

Slovenski telovadec Sašo Bertoncelj je doživel še drugo razočaranje na velikih tekmovanjih v letošnji sezoni. Na svetovnem prvenstvu v Glasgowu je ostal brez finala najboljše osmerice na konju z ročaji, tudi lažja vaja, ki mu je v preteklosti prinesla največ uspehov, ga je tokrat pustila na cedilu.

"Nisem se slabo počutil. Nisem bil živčen. Če pošteno povem, bolj sem bil živčen zjutraj, kot pa pred tekmo. Dobro sem se počutil. Ni se 'poklopilo', ni steklo. Včasih tako pride. Včasih se to vleče. Dva tedna pred tekmo sem imel še te moje 'fletne' težave ...," pravi Bertoncelj, ki je s težavami mislil na komolec. Namesto treninga se je zadnje tedne ukvarjal predvsem z bolečinami, čeprav je na Škotskem bilo že veliko bolje, pa ga je njegova sicer lažja vaja pustila na cedilu.

"Od samega začetka nisem padel v ritem. Prvi element je bil OK. Potem sem začel loviti ritem. Pri drugem elementu sem ostal zadaj. Poizkusil sem izvleči nekaj iz tega. Napako sem potegnil dalje. Veš že, da bo premalo. Vedel sem, da je treba vajo narediti tipi-topi, če hočem kaj 'praskati' zraven," meni o tem 31-letnik.

Sezona je bila "slaba"

Na svetovnih pokalih letos ni blestel, na evropskem prvenstvu v Montepellierju je ostal daleč zadaj zaradi napake, edina svetla točka sezone 2015 so premierne evropske igre v Bakuju, kjer je osvojil zlato.

"Seveda! Drugje ni bilo nič pametnega. Slaba sezona, razen zelo dobre tekme v Bakuju. Baku mi bo zmeraj ostal v lepem spominu, posebej po tako slabi sezoni. Tu v Glasgowu sem upal na najbolje. Vedel sem, da bo težko. Tudi to se zgodi, tudi meni," ocenjuje Škofjeločan.

Tekmovalno je sezone zanj konec, ga pa čaka še eno pomembno opravilo, s katerim bo skušal odpraviti težave s komolcem. Za dokončno rešitev bi moral pod kirurški nož, kar pa bi pomenilo izgubo veliko časa, zato bo za začetek rešitev iskal drugje.

Vedno težje telovadi

"Že pred odhodom na SP sem se dogovoril za magnetno resonanco za komolec. Začeli bomo z zdravljenjem, ne dopustom. Pošteno povedano, zdaj mi ni 'fletno' telovaditi, tako ne morem naprej. Lahko vzdržujem, ampak bolečine so prevelike. Najprej moram dati to čez, da vidim, kaj se je s komolcem zgodilo v zadnjih dveh tednih. Potem pa malo premora, da se glava umiri. Tudi če bi se drugače izšlo in bi bil v finalu, nisem še rekel zadnje. Imam še nekaj let pred sabo. Tudi malo bolj človeški sistem za uvrstitev na OI čez štiri leta. Še bom dal kakšno veselje, pa tudi kakšno razočaranje," pravi Bertoncelj.

Na vprašanje, ali to pomeni, da bo vztrajal še štiri leta, torej do OI v Tokiu leta 2020, pa je odgovoril: "Rad bi poudaril, da so želje vsakega športnika OI, ni pa to moj edini cilj. Če me nekdo vpraša, kaj razmišljam, ne razmišljam o OI, ampak o tem, kako se bom pozdravil. Potem razmišljam o naslednji sezoni. Pa o naslednji in naslednji, z dolgoročnim ciljem uvrstitve na OI seveda. Raje imam štiri dobre sezone kot pa OI. Si jih pa seveda želim."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.