Šport
11 ogledov

Bertoncelj z odlično vajo do zmage

Sašo Bertoncelj je v prvem finalu SP končal kot osmi. (Foto: EPA) EPA
Sašo Bertoncelj je na tekmi gimnastičnega svetovnega pokala v Dohi zmagal na konju z ročaji. V finale se je uvrstil z najboljšo oceno, v finalu pa je sodnike prepričal s predstavo, za katero je prejel 15,225 točke. Slovenski uspeh je dopolnila Teja Belak, ki je na preskoku osvojila tretje mesto, Rok Klavora pa je bil šesti na parterju.

Sašo Bertoncelj je za vajo, ki jo je izvedel skoraj brezhibno, prejel kar lepo bero točk. Kitajec Qiuhua Liao na drugem mestu je prejel 14,825 točke, Francoz Cyrill Tommasone na tretjem pa 14,625 točke.

V finalu sta nastopila tudi Rok Klavora, ki je bil tretji v kvalifikacijah parterja, in Teja Belak, ki je bila četrta med kvalifikantkami na preskoku. Belakova je dosežek iz kvalifikacij nadgradila s skokom na stopničke. Na preskoku je zmagala Švicarka Giulia Steingruber (14,662), druga je bila Nemka Nadine Jarosch (13,837), medtem ko je Belakova za svojo vajo in za tretje mesto prejela 13,812 točke. Klavora (14,025) s finalno izvedbo ni bil najbolj zadovoljen in se je moral zadovoljiti s šestim mestom. Na parterju je zmagal Kitajec Kai Zou (15,500), drugi je bil Hrvat Tomislav Markovič (15,025), tretje mesto pa je osvojil Romun Vlad Bogdan Cotuna (14,825).

Bertoncelj: "Nikoli ne bom čisto zadovoljen"

Največji slovenski junak današnjih odločilnih bojev v Katarju je bil škofjeloški telovadec Bertoncelj. "Res sem zadovoljen. Tekma je bila zelo zanimiva. Čisto nasprotje tekme v Cottbusu pred enim tednom, kjer so vsi v finalu naredili vajo razen mene. Tukaj pa so za spremembo drugi fantje delali napake, sam pa sem svojo vajo zanesljivo naredil, tako da sem celo lahko na koncu malce taktiziral in se odločil za lažjo vajo in jo izvedel skoraj perfektno. Vaja je bila res lepa, že takoj po sami izvedbi sem bil vesel, ker sem vedel, da bo zadostovala. Ampak jaz nikoli ne bom čisto zadovoljen s samo izvedbo, na koncu bi lahko pri seskoku pridobil še kakšno desetinko. Sama izvedba in zmaga sta mi res v veliko veselje in olajšanje, še zlasti po slabi izvedbi v finalu v Cottbusu. Zelo lepo je iti s takšno tekmo naprej v sezono, je pa tudi potrditev, da smo dobro trenirali čez zimo," je po tekmi razmišljal Bertoncelj.

"V bistvu sem pričakoval več, glede na to, da sem za isto vajo včeraj dobil pol točke več. Danes sem se počutil težkega, počasnega, kar razmetavalo me je po parterju. Vaje nisem naredil tako, kot sem želel in sem si zastavil pred tekmo. Je pa že samo finale zame zelo lep uspeh," pa je dejal Ljubljančan Klavora.

Za navdušenje je pred nastopoma slovenskih telovadcev poskrbela 18-letna Belakova, ki se je na tekmah svetovnega pokala na preskoku enkrat že veselila zmage, leta 2010 v Mariboru: "Danes sem imela že na treningu veliko boljši občutek kot včeraj, vendar pa me je bilo vseeno kar precej strah, ker sem si kolajno tako zelo želela. Ker sem prvi skok zelo dobro skočila, mi je bilo pred drugim še težje, ker smo vedeli, da bo kolajna, če dobro skočim, sicer pa ne. Drugi skok bi sicer lahko še bolje skočila, a sem vseeno zelo zadovoljna. To pa vsekakor."

V petek finalni nastop čaka še Adelo Šajn, ki se je v finale najboljših telovadk parterja uvrstila s šesto oceno kvalifikacij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.