Šport
8 ogledov

Bertoncelj zmagal, Petko brez stopničk

Sašo Bertoncelj na konju z ročaji v Birminghamu EPA
Slovenski telovadec Sašo Bertoncelj je sezono svetovnega pokala sklenil na najboljši možen način - z zmago. Na zadnji tekmi sezone 2011, veliki nagradi Ostrave na Češkem, je v finalu osmerice na konju z ročaji za prikazano prejel 15,025 točke in ugnal vso konkurenco. Njegov uspeh je na preskoku z 2. mestom dopolnila telovadka Teja Belak (13,750). Mitja Petkovšek je po napaki ostal brez stopničk.

V finalu parterja je nastopil tudi Rok Klavora, ki je bil do današnje tekme vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala B na tem orodju. A danes se mu je nastop povsem ponesrečil. Ko je izvajal težjo sestavo z izhodiščem 16 točk, je pri zadnji diagonali naredil veliko napako, ki ga je potisnila na osmo mesto (13,750), tako da je izgubil prvo mesto na lestvici.

Potem ko je Bertoncelj za konec sezone na konju pokoril vso konkurenco, Mitji Petkovšku tega ni uspelo ponoviti v finalu bradlje, kamor se je uvrstil z najboljšim kvalifikacijskim dosežkom. Po manjši napaki med vajo z izhodiščno vrednostjo 16,200 točke in veliki pri seskoku z orodja je z oceno 14,325 tekmo končal na sedmem mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.