Šport
12 ogledov

Bertuzzi k Flamesom

Todd Bertuzzi bo odslej vihtel hokejsko palico v dresu Calgaryja. Žurnal24 main
V severnoameriški hokejski ligi NHL se je zvrstilo kar nekaj prestopov: Todd Bertuzzi je odšel v Calgary Flamese, Pittsburgh Penguinsi pa so se okrepili s Fincem Jannejem Pesonenom.

Hokejist Todd Bertuzzi, ki je za severnoameriško moštvo NHL Vancouver Canucks dosegel 46 golov, je podpisal dveletno pogodbo z moštvom Calgary Flames. Triintridesetletnik je minulo sezono v dresu Anaheim Ducksov, s katerimi je podpisal dveletno osem milijonov dolarjev vredno pogodbo, zbral 14 golov in 26 podaj, a so se mu pri moštvu odpovedali. Bertuzzi, tudi dvakratni udeleženec tekem zvezd all star, je v ligi NHL odigral 12 sezon, skupaj pa za Anaheim Ducks, Detroit Red Wings, Florida Panthers in Vancouver Canucks zbral 240 golov in 340 podaj.

Finski napadalec, 26-letni Janne Pesonen, ki je minulo sezono odigral v elitni finski ligi, je podpisal enoletno pogodbo s severnoameriškim hokejskim moštvom NHL Pittsburgh Penguins. Večletno pogodbo pa je z moštvom Minnesota Wild podpisal 26-letni češki branilec Tomaš Mojžiš, ki je doslej v NHL odigral le 13 tekem; za Vancouver in St. Louis.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.