Šport
8 ogledov

Besna Tina 13., Schildovi četrti slalom

Tina Maze po sporu s serviserjem Dušanom Kapšem ni več prava. (Foto: Nik Rovan)
1/17
Žurnal24 main
Na slalomu, ki je potekal na Sljemenu, se je najbolj izkazala Marlies Schild. Edina Slovenka v drugi vožnji Tina Maze je bila 13. in ni skrivala razočaranja nad bivšim serviserjem. Kakor tudi ne Andrea Massi.

Avstrijka Marlies Schild je zmagovalka slaloma za svetovni pokal alpskih smučark na Sljemenu nad Zagrebom. Drugouvrščeno Nemko Mario Riesch je premagala za 75 stotink sekunde, tretja je bila Italijanka Manuela Möllg (+ 1,08). Najboljša Slovenka in edina s točkami svetovnega pokala je bila Tina Maze, ki se je z začasnim serviserjem spoznala šele večer pred tekmo, na 13. mestu (+ 4,00). V Zagrebu sta nastopili še dve slovenski smučarki, ki pa sta ostali brez finala. Maruša Ferk je prvo vožnjo končala na 31. mestu, Katja Jazbec pa je bila mesto za njo.

"Zelo sem razočarana, ker je našo ekipo zapustil Kapš. Tega sredi sezone nisem pričakovala in sem zelo razočarana. Zdaj sem med tekmami zelo negotova, ker ne zaupam smučem, in tako visokih mest ni mogoče dosegati," je pojasnila Mazejeva. Na paralelni tekmi 2. januarja v Münchnu, kjer je bila Mazejeva druga, je za njene smuči skrbel Matej Čuješ, ki sicer skrbi za smuči Hrvata Ivice Kostelića.

"To, da serviser pusti smučarko na parkirišču, se v svetovnem pokalu še ni primerilo. Zdaj smo v položaju, kot da bi šli decembra na trgatev. Na poskusu imamo serviserja, ki je prišel včeraj ob desetih. Dobil je poln kombi smuči, o katerih ne ve nič in se je moral znajti. Ker je tujec, je bilo še težje, saj so vse oznake v slovenskem jeziku. Tina Maze je imela ogled proge in dve vožnji ogrevanja, kar pa je premalo, potem ko je s prejšnjim serviserjem sodelovala pol leta. Dokler pa novi serviser ne bo potrjen, njegovega imena ne bom omenjal, ker se mi to ne zdi pošteno do njega. Tina Maze danes ni zaupala smučki, kot je treba, in je nastopila povprečno. Naredila pa je največ, kar je bilo v trenutnih okoliščinah možno," je dejal Andrea Massi, vodja ekipe Tine Maze.

Finalno progo je postavil Livio Magoni, trener Tine Maze. "Na prvi progi sem na začetku tipala in proti koncu smučala malo bolje. Trudila sem se tudi v finalu. Trinajsto mesto sicer ni to, kar bi si želela. Slabo je, ker nimam urejenih stvari glede servisa. Borim se, vendar mi ni lahko. Z novim serviserjem sem začela sodelovati danes, zato sem se morala ukvarjati z drugimi stvarmi in nisem opravila vsega po ustaljenem ritmu, kot to sicer počnem na drugih tekmah. Zdaj nas čakajo tekme v hitrih disciplinah in bo več časa za usklajevanje. Čutim pa veliko utrujenost in bi si želela premora, za kar pa ne bo časa," je nanizala Mazejeva.

Ferkova je sicer za mesto zgrešila finale, vendar je bila od druge vožnje oddaljena več kot pol sekunde (53 stotink). "Sem kar malo razočarana. Poskušala sem smučati v čim hitrejšem ritmu, vendar je imela proga nekaj zelo izrazitih zavojev, pa tudi snežna podlaga me je presenetila. Bolečine sem poskušala odmisliti, po tekmi pa jih čutim. Vendar to ni izgovor za moj današnji nastop. Smučala sem preslabo za finale," je bila poštena Ferkova. Poškodovala se je 27. decembra in do 2. januarja ni mogla trenirati.

Sljeme, slalom (Ž):

1. M. Schild (Avt) 2:01,80
 2. M. Riesch (Nem) + 0,75
 3. M. Mölgg (Ita) +1,08
 ...
13. T. Maze (Slo) + 4,00

Brez uvrstitve v finale:
31. M. Ferk (Slo)
32. K. Jazbec (Slo)

Svetovni pokal, skupno:


 1. M. Riesch (Nem) 833
 2. L. Vonn (ZDA) 647
 3. E. Görgl (Avt) 483
 4. T. Poutiainen (Fin) 480
 5. T. Maze (Slo) 473
 ...
57. M. Ferk (Slo) 45
89. A. Drev (Slo)  9

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.